Η Σούζαν Σάραντον υποδέχεται με κλάματα τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Η Σούζαν Σάραντον υποδέχεται με κλάματα τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Η ηθοποιός βρίσκεται στο πλευρό των μεταναστών και στηρίζει το έργο των εθελοντών.

Η βραβευμένη ηθοποιός του Χόλιγουντ και ακτιβίστρια Σούζαν Σάραντον βρίσκεται από χθες στη Μυτιλήνη για να συνδράμει στο έργο των εθελοντών για τη βοήθεια των μεταναστών.

Η διάσημη ηθοποιός κινήθηκε στην παραθαλάσσια περιοχή από την Εφταλού προς τη Σκάλα Συκαμνιάς και συζήτησε με εθελοντές και μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που επιχειρούν στην περιοχή και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Η ηθοποιός δε δίστασε να δείξει τη συγκίνηση της και υποδέχτηκε με δάκρυα στα μάτια τις βάρκες που μετέφεραν πρόσφυγες.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δει τι συμβαίνει σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη. Πρέπει να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και να το καταλάβει. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πάψουν να είναι “κάποιοι άλλοι” και να γίνουν οι πρόσφυγες που χρειάζεται να σταθούμε δίπλα τους και να τους υποστηρίξουμε» δήλωσε αποκλειστικά στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κυρία Σάραντον.

«Ως μάνα τριών παιδιών», συνέχισε στη δήλωση της, «καταλαβαίνω απόλυτα τι σημαίνει να είσαι μάνα παιδιών που κυνηγημένη από τον πόλεμο και την ανέχεια φτάνεις στην ακτή και υποχρεώνεσαι να κάνεις αυτό το αδιανόητο μεγάλο ταξίδι απλά και μόνο για να επιβιώσεις. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα και οι χώρες που δε συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή της σωτηρίας όλων αυτών των ανθρώπων θα το κάνουν» κατέληξε.

Η ηθοποιός θα παραμείνει στο νησί για τις επόμενες ημέρες αν και το πρόγραμμα της δεν έχει γίνει γνωστό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2007, η Σάραντον μαζί με τον Τιμ Ρόμπινς και την Τζέιν Φόντα συμμετείχε στην αντιπολεμική συγκέντρωση στη Ουάσιγκτον, υποστηρίζοντας την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ.

1/9