Η startup από την Κρήτη που βάζει πλώρη για τα πελάγη όλου του κόσμου

Η OpenIchnos ετοιμάζεται να λανσάρει την υπηρεσία εντοπισμού σκαφών αναψυχής.

Εντός των στόχων που έχει θέσει από την αρχή κινείται το επιχειρησιακό σχέδιο της Startup εταιρίας OpenIchnos, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, που διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στο διαγωνισμό της μπλε οικονομίας Bluegrowth το Δεκέμβριο.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος της OpenIchnos, Γιώργος Κούτρας, η ηρακλειώτικη Startup, βρίσκεται στην τελική φάση της παραγωγής των συσκευών εντοπισμού σκαφών αναψυχής.

Η OpenIchnos θα είναι σε θέση τον Απρίλιο να λανσάρει στην αγορά τελικό προϊόν προλαβαίνοντας έτσι την τουριστική περίοδο που ήταν και το μεγάλο «στοίχημα» της ομάδας της Startup εταιρείας που έχει την έδρα της στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σημειώνεται, πως και το software και το hardware της συσκευής εντοπισμού σκαφών αναψυχής OpenIchnos παράγεται στην Ελλάδα, ενώ η συσκευή, που μπορεί να βρει πεδία χρήσης και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς, είναι ενεργειακά αυτόνομη.

Εκτός από τη διάκριση της πρώτης θέσης που έλαβε η OpenIchnos στον διαγωνισμό Bluegrowth, η ηρακλειώτικη Startup έχει επιλεγεί και βρίσκεται στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition, μεταξύ 25 Startup εταιριών.

O διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition αποτελεί ένα διεθνή «επιταχυντή» για την αναβάθμιση και την προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας.