Η Stoiximan μπήκε και στην αγορά της Πορτογαλίας

Η Stoiximan μπήκε και στην αγορά της Πορτογαλίας
Με εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης που φτάνει το 30% τρέχει μέσα στο 2019 ο όμιλος. Τζίρος 200 εκατ. ευρώ για το 2018.

H Stoiximan, η μεγαλύτερη εταιρεία GameTech στην Ελλάδα και μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρουσίασε στη διάρκεια του 2018 τζίρο ύψους μεγαλύτερο των 200 εκατ. ευρώ, ενώ εφέτος «τρέχει» με ρυθμό ανάπτυξης 25% – 30%, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2019 – «ήταν ένα καλό εξάμηνο» τόνισε ο κ. Γιώργος Δασκαλάκης, συνιδρυτής και CEO του Ομίλου Stoiximan.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως περίπου το 80% του τζίρου της πραγματοποιείται στην Ελλάδα, περί τα 165 εκατ. ευρώ, και το υπόλοιπο 20% στις άλλες τέσσερις χώρες ως τα τέλη του 2018. Σε σχετική συνέντευξη τύπου που έδωσε η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε πως μετά την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Ρουμανία, η Πορτογαλία γίνεται ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα των αγορών όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος Stoiximan. Μέσα από το διεθνές brand BETANO, η εταιρεία συνεχίζει την πορεία της ως μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη, αναπτύσσοντας προϊόντα και υπηρεσίες που είναι ανταγωνιστικά διεθνώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πορτογαλία τρεις τοπικές εταιρείες ελέγχουν το 90% της αγοράς, συνολικά δραστηριοποιούνται 7 εταιρείες και η Stoiximan είναι η όγδοη. Κι όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά στόχος της διοίκησης του ομίλου είναι να βρεθεί στις πρώτερς τρεις θέσεις ως το 2021.

Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά επενδύοντας από το ξεκίνημά της στις τεχνολογίες αιχμής και στο υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό της, η Stoiximan αποτελεί μοντέλο ταχείας ανάπτυξης με όραμα και δομή. Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια επταπλασίασε τον αριθμό των ανθρώπων της – απασχολεί ήδη περισσότερους από 600 εργαζόμενους με με μέσο όρο ηλικίας τα 32 χρόνια – και επέκτεινε σημαντικά το γεωγραφικό της εύρος.

CEO & Co- Founder της Stoiximan & Betano Group, Γιώργος Δασκαλάκης.

Το επίσημο λανσάρισμα στην πορτογαλική αγορά ξεκίνησε στις 7 Μαΐου. Ο όμιλος πλέον προσφέρει την καινοτόμα γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών του μέσα από την πλατφόρμα www.betano.pt με σταθερή έμφαση στην ποιότητα, την ψυχαγωγία και το υπεύθυνο παιχνίδι. Με στόχο να προσφέρει κάθε στιγμή μια κορυφαία εμπειρία στους παίκτες, ο όμιλος ακολουθεί και στην Πορτογαλία ένα επιχειρηματικό μοντέλο που στηρίζεται στην διαφοροποίηση και στην αποτελεσματική προσαρμογή στις ανάγκες της τοπικής αγοράς.

Οι κεντρικές υπηρεσίες για την αγορά της Πορτογαλίας θα παρέχονται από τα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την τοπική ομάδα της Λισαβόνας, που αυτή τη στιγμή αποτελείται από 10 εργαζόμενους, ακολουθώντας το μοντέλο της ύπαρξης ευέλικτων τοπικών ομάδων σε κάθε χώρα δραστηριοποίησης. Η δραστηριότητα θα υποστηριχθεί από αντίστοιχο χορηγικό πλάνο στήριξης ομάδων και αθλητών, καθώς και από δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στα πρότυπα του πολύ επιτυχημένου προγράμματος της εταιρείας στην Ελλάδα.

O κ. Δασκαλάκης με αφορμή την επέκταση των δραστηριοτήτων στην Πορτογαλία δήκλωσε πως «Η είσοδός μας στην αγορά της Πορτογαλίας αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην πορεία που ξεκινήσαμε το 2014 από εδώ, την Ελλάδα. Με όχημα την καινοτομία και τη διαρκή εξέλιξη των προϊόντων και των υπηρεσιών μας ανταγωνιζόμαστε σήμερα στο εξωτερικό με τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες του κλάδου. Η ομάδα μας μεγαλώνει καθημερινά και πλέον έχουμε τη χαρά να απασχολούμε περισσότερους από 600 άτομα, στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας, σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Η χαρά μας είναι διπλή γιατί εκτός από τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούμε σταθερά, βλέπουμε και πολλά νέα παιδιά με δυνατότητες και φιλοδοξίες να επιστρέφουν στην Ελλάδα για να γίνουν μέλη της ομάδας μας. Το να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο αποτελεί για εμάς το πιο σημαντικό στοίχημα. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της επιτυχίας το οφείλουμε εξάλλου στους ανθρώπους μας, στην ομάδα αυτή που αποδεικνύει καθημερινά πως με όραμα και αφοσίωση, μπορούμε στην Ελλάδα να είμαστε ανταγωνιστικοί ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο ενός ταχύτατα αναπτυσσόμενου κλάδου με υψηλές τεχνολογικές απαιτήσεις όπως το GameTech».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Stoiximan κατέχει την πρώτη θέση σε μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ρουμανία και διαθέτει εκτός των άλλων 20 εργαζόμενους brain gain, έχουν δηλαδή επιστρέψει από το εξωτερικό για να εργαστούν στην εταιρεία.

* Στη κεντρική φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: Θανάσης Κανούρης (Head of Business Development), Αγγελική Παπαδοπούλου (Director of Corporate Affairs) και ο CEO & Co- Founder της Stoiximan & Betano Group, Γιώργος Δασκαλάκης