Η στροφή στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου εκτόξευσαν τα έσοδα της Ιnditex

Στα 19,8 δισ. ευρώ κινήθηκαν οι πωλήσεις εννεαμήνου για την μητρική εταιρεία των Zara, Massimo Dutti και Βershka.

Η επέκταση των δραστηριοτήτων στο ηλεκτρονικό εμπόριο και άλλες τεχνολογίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων της Inditex στο εννεάμηνο. Τα έσοδα του ισπανικού ομίλου ειδών ένδυσης -στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων οι αλυσίδες Zara, Massimo Dutti και Βershka- ανήλθαν στα 19,8 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο έως τον Οκτώβριο, σημειώνοντας αύξηση 7,5%. Οι ρυθμοί αύξησης των κερδών του ομίλου επιταχύνθηκαν στο 12% το εννεάμηνο, με την Inditex να διατηρεί την πρόβλεψη για ρυθμούς αύξησης των πωλήσεων μεταξύ 4% και 6% φέτος.

Η εισαγωγή της tracking τεχνολογίας RFID καθιστά πιο εύκολη τη διαχείριση των αποθεμάτων, επιτρέποντας στους εργαζομένους του ομίλου να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στους πελάτες. Παράλληλα, η Inditex προσθέτει στο διοικητικό της συμβούλιο τη Γαλλίδα επιχειρηματία τεχνολογίας Αν Λάγκ. Η Λαγκ ήταν εκ των ιδρυτών της Mentis, startup λογισμικού με εξειδίκευση στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων. Ο ισπανικός όμιλος προχώρησε και σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων e-commerce, καθιστώντας διαθέσιμα online και τα οκτώ brands του ομίλου σε περισσότερες από 200 χώρες.

Οι επενδυτές χαιρέτισαν τα αποτελέσματα, με τη μετοχή της Inditex να ενισχύεται πάνω από 1%. Από τις αρχές του έτους, εμφανίζει άνοδο 29%.