«Η τέχνη του εθελοντισμού» στο τρίτο GloVo.Con

«Η τέχνη του εθελοντισμού» στο τρίτο GloVo.Con

Ένα τριήμερο συνέδριο από εθελοντές για εθελοντές που στόχο έχει να ενδυναμώσει και να ενημερώσει τους νέους. 

Στις 20, 21 και 22 Μαρτίου 2015, ο καλλιτεχνικός χώρος εκδηλώσεων Dudu Loft θα φιλοξενήσει το τρίτο κατά σειρά συνέδριο GloVo.Con, με τίτλο «ACTion FACTory: The Art of Volunteerism». Πρόκειται για ένα συνέδριο της GloVo – Global Volunteers’ Platform, από εθελοντές προς εθελοντές, με στόχο να βοηθήσει του νέους να αναπτύξουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους και να μάθουν πως μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν προς όφελος τόσο δικό τους όσο και της κοινωνίας.

Η θεματολογία του τρίτου κατά σειρά  GloVo.Con κινείται γύρω από τον τίτλο «ACTion FACTory: The Art of Volunteerism», γιατί  αυτό που κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός απλού ονείρου και ενός ρεαλιστικού στόχου είναι οι πράξεις και τα γεγονότα. Δικός μας στόχος, μέσα από τις δράσεις και τις ομιλίες του συνεδρίου, είναι να διευρύνουμε τον ορισμό της τέχνης πέρα από  τη μουσική ή τη ζωγραφική, σε οτιδήποτε γίνεται με αγάπη και είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και να δώσουμε στους εθελοντές το έναυσμα εκείνο που χρειάζονται για να αξιοποιήσουν τις δικές τους δυνατότητες στο μέγιστο βαθμό.  Η GloVo αναπτύσσεται και εξελίσσεται συνεχώς, με κινητήρια δύναμη τους εθελοντές της. Μιλάμε με πράξεις και δημιουργούμε την Τέχνη του Εθελοντισμού.

Στόχος μας, όσον αφορά τις ομιλίες του συνεδρίου, είναι να εφοδιάσουμε τους συμμετέχοντες με γνώσεις και ιδέες, τις οποίες θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν πρακτικά στην μετέπειτα πορεία τους.

Κινούμενοι λοιπόν σε αυτόν τον άξονα, οι ομιλίες και τα σεμινάρια, που θα λάβουν χώρα την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:

Σεμινάριο πάνω στο πώς μπορεί κανείς να κάνει σωστό networking κατά τη διάρκεια ενός event, από τον Κωσταπάνο Μηλιαρέση, ιδρυτή της GloVo, και τον Νίκο Φόρο, Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Orientum. Ομιλία με τίτλο «Social Entrepreneurship – Orange Economy», από τον Επαμεινώνδα Φαρμάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του δικτύου Solidarity Now και «οδηγίες» από τον Κωνσταντίνο Καμπιώτη, μέλος της AIESEC και εργαζόμενο από το 2011 στον ανθρωπιστικό οργανισμό Save the Children στην Αγγλία, για το τι μπορεί να πετύχει ένας νέος, που χαράσσει το δικό του μονοπάτι. Επιπρόσθετα, η Μπέτυ Τσακαρέστου, καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, θα μας μιλήσει για το πολύ σύγχρονο θέμα της Συνεργατικής Κατανάλωσης (Collaborative Consumption/ peer to peer economy), ενώ ο Dušan Janković, από το Impact HUB Vienna, νέος με εμπειρία σε θέματα project και event management θα αναπτύξει τα θέματα της ηγεσίας, πώς μπορεί ένας ηγέτης να επηρεάσει και να αποτελέσει πρότυπο, και της συναισθηματικής νοημοσύνης. Τέλος, ο Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγόρος και επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργού Υγείας, θα μας μιλήσει για το πώς όταν έχει κανείς θέληση και επιμονή, μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Η τρίτη ημέρα του GloVo.Con «ACTion FACTory: The Art of Volunteerism», καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από εθελοντικές δράσεις. Οι εθελοντές μας θα χωριστούν σε εφτά ομάδες και θα διασκορπιστούν στην Αθήνα, με στόχο να ευαισθητοποιηθούν, να ευαισθητοποιήσουν αλλά και να προσφέρουν βοήθεια σε μία πληθώρα ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Πιο συγκεκριμένα, μία ομάδα εθελοντών θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Χατζηκώνστα και σε συνεργασία με την ομάδα των Ζωγράφων σε Δράση για τα Παιδιά θα ζωγραφίσουν επιδαπέδια παιχνίδια και θα δημιουργήσουν ένα πιο χαρούμενο και ευχάριστο περιβάλλον για τα παιδιά που φιλοξενεί το Ίδρυμα. Ταυτόχρονα, μία άλλη ομάδα θα μαγειρέψει και θα προσφέρει γεύματα σε απόρους, στο «Καταφύγιο Αγάπης & Συμπαράστασης».

Στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, οι εθελοντές μας θα βοηθήσουν στον καθαρισμό και την διατήρηση του βιότοπου. Παράλληλα, στο «Φιλοζωικό σωματείο Νίκαιας-Κερατσινίου» που φιλοξενεί αδέσποτα ζώα, θα λάβουν χώρα δράσεις για την αποκατάσταση και αναβάθμιση του χώρου, όπως και για την περίθαλψη των ίδιων των ζώων.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των εθελοντών μας όσον αφορά την κινητική αναπηρία, σε συνεργασία με την χορευτική ομάδα EXIS, η οποία αποτελείται από χορευτές με και χωρίς κινητική αναπηρία, θα δημιουργήσουμε ένα χορευτικό video clip. Επιπλέον, θα πραγματοποιήσουμε ακόμα μία δράση, πιθανότατα σε σχέση με τον αθλητισμό, για την οποία όμως θα μπορέσουμε να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τέλος, θα δημιουργήσουμε μία ταινία μικρού μήκους με θέμα τις διατροφικές διαταραχές, σε συνεργασία με τον οργανισμό ΑΝΑΣΑ, ο οποίος υποστηρίζει τα άτομα που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, με στόχο την ενημέρωση του κόσμου αλλά και την καταπολέμηση του ζητήματος.

Το τρίτο κατά σειρά GloVo.Con θέτει τον πήχη ακόμα ακόμα πιο ψηλά και σας καλεί σε ένα συνέδριο που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε, σε ένα συνέδριο που θα σας φέρει σε επαφή με καταπληκτικούς ανθρώπους από πολλούς διαφορετικούς τομείς και θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί ο Εθελοντισμός είναι η Δέκατη Τέχνη!

Δείτε το βίντεο απ’ το περσινό συνέδριο: