Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλλει στην επόμενη γεωργική επανάσταση

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλλει στην επόμενη γεωργική επανάσταση
Η startup που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στις καλλιέργειες και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια σε venture χρηματοδότηση από επενδυτές.  

του Aric Jenkins

Από τη γεωργική επανάσταση, χιλιάδες χρόνια πριν, οι αγρότες δουλεύουν με τα χέρια τους. Τώρα, η επόμενη γεωργική επανάσταση ίσως τροφοδοτηθεί από την τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτό είναι το όραμα της Sara Menker, πρώην trader της Γουόλ Στριτ που άφησε την προσοδοφόρα δουλειά της σε ηλικία 29 ετών για να ξεκινήσει την Gro Intelligence, μια πλατφόρμα λογισμικού για γεωργικά δεδομένα και analytics. Η εταιρεία συλλέγει μεγάλο όγκο δεδομένων από διάφορες πηγές – μετεωρολογικούς σταθμούς, κυβερνητικές υπηρεσίες, κλαδικούς οργανισμούς, για να αναφέρουμε μερικές μόνο – και τα επεξεργάζεται σε μια «κοινή γλώσσα» ώστε οι εταιρείες να μπορούν να δημιουργήσουν μοντέλα πρόβλεψης σχετικά με τη γεωργία.

«Ένα από τα πράγματα που συνειδητοποιήσαμε είναι ότι η γεωργία δεν είναι μόνο τέσσερις ή πέντε καλλιέργειες», είπε η Menker μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στη διεθνή σύνοδο Most Powerful Women του Fortune στο Τορόντο. «Είναι δεκάδες χιλιάδες διαφορετικές καλλιέργειες. Πρόκειται για ένα τεράστιο διασυνδεδεμένο σύστημα». Η Menker προσθέτει ότι η συλλογή δεδομένων μπορεί να επιτρέψει στις εταιρείες να προβλέπουν τις τάσεις που τροφοδοτούν την προσφορά και τη ζήτηση γεωργικών προϊόντων. Η startup έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια σε venture χρηματοδότηση από επενδυτές όπως η Data Collective και η TPG Growth.

Η Menker ανέφερε ότι η πλατφόρμα της Gro είναι εξαιρετικά χρήσιμη δεδομένης της εκτενούς παρουσίας της γεωργίας σε όλη την καθημερινή ζωή. «Υπάρχει αυτό το πολύ διάσημο ρητό που λέει ότι η διατροφή είναι μια γεωργική πράξη. Συνειδητοποίησα ότι η ίδια η διαβίωση είναι μια γεωργική πράξη, γιατί πολλές φορές ξυπνάς το πρωί και δεν εκτιμάς το γεγονός ότι κοιμήθηκες σε βαμβακερά σεντόνια. Αυτή είναι μια γεωργική πράξη. Χρησιμοποιείς ένα σαπούνι που περιέχει κάποια μορφή εκχυλίσματος ελαίων από κάποιο φυτό. Επομένως, ό,τι κάνουμε εμπεριέχει τη γεωργία, και δεν το καταλαβαίνουμε».

Η Menker είπε ότι στους πελάτες της Gro συγκαταλέγονται πωλητές σπόρων, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες καταναλωτικών συσκευασμένων προϊόντων, χονδρέμποροι και λιανοπωλητές φρέσκων προϊόντων.