Η τεχνολογία – επανάσταση που μπορεί να φέρει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εκατομμύρια ανθρώπους

Η τεχνολογία – επανάσταση που μπορεί να φέρει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εκατομμύρια ανθρώπους
Closeup of a doctor checking an old man's pulse , focus on hands

Μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στον χώρο της ψηφιακής υγείας υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Η εταιρεία ψηφιακής υγείας HealthTap και η Bupa, πάροχος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που προσφέρει υπηρεσίες ασφάλισης και υγείας σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ξεκινούν μια στρατηγική συνεργασία που θα μπορούσε να κάνει τις ψηφιακές ιατρικές υπηρεσίες “end-to-end” μια πραγματικότητα.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fortune ο διευθύνων σύμβουλος της HealthTap, Ron Gutman.

Ο Gutman περιγράφει τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως «τη μεγαλύτερη συμφωνία στο digital health» που γνωρίζει.

Σίγουρα, αυτή είναι μια τολμηρή δήλωση, αλλά η αλήθεια είναι ότι η συνεργασία της εταιρείας του με τη Bupa δεν είναι μικρό πράγμα.

Η Bupa δραστηριοποιείται τόσο στις υπηρεσίες περίθαλψης (με νοσοκομεία και κλινικές) όσο και στον κλάδο των ασφαλειών. Η εταιρεία απασχολεί σχεδόν 80.000 άτομα παγκοσμίως και έχει μια τεράστια καταναλωτική βάση που εκτείνεται σε όλο τον πλανήτη.

Ενώνοντας τις δυνάμεις της με τη Bupa, η HealthTap θέλει να καταστήσει διαθέσιμες σε εκατομμύρια ανθρώπους τις υπηρεσίες της που τροφοδοτούνται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες της εταιρείας επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, στους ασθενείς να αποφασίζουν κατά πόσο πρέπει να πάνε άμεσα στο νοσοκομείο εάν νοιώθουν άρρωστοι, να έχουν πρόσβαση σε ιατρούς μέσω ψηφιακών επισκέψεων, να λαμβάνουν υπενθυμίσεις σχετικά με τη λήψη φαρμάκων, και να διατηρούν ένα ενιαίο αρχείο του ιατρικού ιστορικού τους.

Κι άλλες νεοφυείς εταιρείες συμμερίζονται αυτούς τους στόχους και αναπτύσσουν παρόμοιες τεχνολογίες.

Άρα, τι κάνει την τελευταία συνεργασία της HealthTap διαφορετική;

«Όλα βρίσκονται σε μια εφαρμογή», λέει ο Gutman. Την περιγράφει σαν μια ψηφιακή υπηρεσία “end-to-end” για τον ιατρικό χώρο, όπου ακόμα και η πτυχή της ασφάλισης εντάσσεται μέσα στο app.

«Τον τελευταίο χρόνο εργαστήκαμε μαζί για να εφαρμόσουμε μια σειρά λύσεων για τις καθημερινές ανάγκες των πελατών, όπως π.χ. η εύκολη εύρεση τοπικών ιατρών που περιλαμβάνονται στην ασφαλιστική κάλυψη που παρέχει η Bupa, ο προγραμματισμός φυσιοθεραπειών και επισκέψεων σε τοπικές κλινικές, και η διασύνδεση ασθενών και ιατρών μέσω video chat» ανέφερε σε δήλωσή της η Evelyn Bourke, διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Bupa.