Η «τελευταία σελίδα» της τύχης της Ελλάδας θα γραφτεί σήμερα

Η «τελευταία σελίδα» της τύχης της Ελλάδας θα γραφτεί σήμερα

Οι Έλληνες αξιωματούχοι καλούνται να παρουσιάσουν τελική λίστα μεταρρυθμίσεων για να διασφαλίσουν τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ των Financial Times στις Βρυξέλλες Peter Spiegel, το αίτημα της Ευρώπης για νέα λίστα δόθηκε στη συνάντηση το Σάββατο μεταξύ του υπουργού Νίκου Παππά και του Martin Selmayr, chief of staff του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ο εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ περιορίστηκε να πει ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή. Όμως κορυφαίοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης είπαν ότι η συνάντηση ήταν «δύσκολη» και ότι ανησυχούν για την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας πριν τα τέλη του μήνα που ολοκληρώνεται το υφιστάμενο πρόγραμμα.

Οι ίδιες πηγές των FT σημείωσαν ότι η ελληνική ομάδα επέστρεψε στις Βρυξέλλες το Σάββατο χωρίς νέες προτάσεις και ότι η συνάντηση της Κυριακής θα είναι «μια τελευταία ευκαιρία».

Ένας ακόμη αξιωματούχος της ευρωζώνης τόνισε «η ελληνική κίνηση δεν είναι αντιληπτή. Δεν νομίζω ότι θέλουν λύση».

«Οι Ελληνες θα πρέπει να καταθέσουν μια αξιόπιστη πρόταση στις επόμενες 24 ώρες», δήλωσε ο Mutjaba Rahman, επικεφαλής ευρωπαϊκής ανάλυσης του Eurasia Group. «Αλλιώς φαίνεται σαν να είναι το game overγια την Αθήνα».