Η Tesibit φέρνει τεχνολογική βελτίωση και υψηλή απόδοση

Η Tesibit φέρνει τεχνολογική βελτίωση και υψηλή απόδοση

Η πρωτοποριακή SaaS πλατφόρμα της εταιρείας βελτιώνει εφαρμογές στο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και όχι μόνο. 

Η Βασιλική Ντάμπαση, συνιδρύτρια και CEO της Tesibit, βρέθηκε στην σκηνή του Disrupt Greece και απέδειξε πώς οι γυναίκες έχουν ενεργό ρόλο πλέον στο κλάδο της πληροφορικής. Με το βλέμμα στραμμένο στην αυτοματοποίηση και στην αξιολόγηση της λειτουργικής παραγωγικότητας των συστημάτων, η Tesibit μεταμορφώνει τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, μεγιστοποιώντας την απόδοση συστημάτων μεγάλης κλίμακας.

Η πρωτοποριακή SaaS πλατφόρμα της Tesibit βασίζεται στις πιο εξελιγμένες εφαρμογές της Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning) και της Προηγμένης Τεχνικής Αυτόματου Ελέγχου (Advanced Process Control Technique). Έτσι, στοχεύει και επιτυγχάνει το συνεχή έλεγχο των εργασιών και την αξιολόγηση της λειτουργικής παραγωγικότητας των παραπάνω συστημάτων σε πραγματικό χρόνο. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία Cloud για να προσφέρει αυξημένη απόδοση στις επιδόσεις των συστημάτων, χαρίζοντας ευκολία στη χρήση, υψηλή ακρίβεια και μοναδική λειτουργική αυτονομία στους χειριστές της.

Αυτή την περίοδο η εταιρεία τρέχει πιλοτικά τη λύση  της σε ένα σύστημα παραγωγής βιομάζας, ενώ ταυτόχρονα είναι σε επικοινωνία με δυνητικούς πελάτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ανεβάσαμε τη Βασιλική ξανά στη “σκηνή” του Disrupt Greece και πήραμε τις παρακάτω απαντήσεις:

Τι προβλήματα λύνει η εταιρεία σας;

Οι σημερινοί βιομηχανικοί ελεγκτές δρουν τοπικά με αποτέλεσμα χαμηλή αποδοτικότητα των συστημάτων. Οι παράμετροί τους είναι προκαθορισμένοι και δεν προσαρμόζονται στα νέα περιβάλλοντα που δημιουργούνται, γεγονός που καταλήγει σε χαμηλό κέρδος. Τέλος, βασιζόμενοι στη πληθώρα δεδομένων που υπάρχουν στο διαδίκτυο δημιουργούνται νέα ψηφιακά-φυσικά συστήματα, οπότε η δημιουργία ενός διαδικτυακού ελεγκτή είναι απαραίτητη.

Ποιοι είναι οι δυνητικοί κίνδυνοι / ρίσκα και πώς σκοπεύετε να τους αντιμετωπίσετε;

Σε κάποιες πολύ μεγάλες εγκαταστάσεις μελλοντικά υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί πιστοποίηση της υπηρεσίας μας. Αν παρουσιαστεί κάποια τέτοια ανάγκη ένας πιθανός γύρος χρηματοδότησης θα μας βοηθήσει να την αντιμετωπίσουμε.

Πώς πιστεύετε ότι το επιχειρηματικό σας σχέδιο θα σας αποφέρει χρήματα;

Το business plan μας βασίζεται στη λογική του share savings (μοιραζόμαστε το κέρδος). Έχουμε ένα ποσό εγκατάστασης (μία φορά) και έπειτα κρατάμε κάποια προμήθεια βασισμένη στο μέγεθος κάθε εγκατάστασης.

Έχετε την κατάλληλη ομάδα για να εκτελέσετε σωστά την επιχειρηματική σας ιδέα;

Φυσικά και την έχουμε. Η ομάδα της Tesibit απαρτίζεται από 2 ηλεκτρολόγους μηχανικούς και μηχανικούς υπολογιστών (οι 2 συνιδρυτές) με εργασιακή εμπειρία πάνω από 7 χρόνια σε βιομηχανικές εφαρμογές και ειδίκευση σε τεχνολογίες Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning), Προηγμένων Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου (Advanced Process Control) και Ανάλυσης Μεγάλου Όγκου δεδομένων (Big Data Analysis).

Επίσης, την ομάδα της Tesibit έρχονται να συμπληρώσουν ο υπεύθυνος ανάπτυξης της επιχείρησης με υπόβαθρο μηχανικού και εργασιακή εμπειρία ως σύμβουλος επιχειρήσεων για περισσότερα από 15 χρόνια και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ με 9 χρόνια εργασιακής εμπειρίας σε λογισμικό ως υπηρεσία (Software as a Service).