Η Tesla «έσπασε» το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων – Το ασύλληπτο μπόνους που θα λάβει ο Έλον Μασκ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μασκ έχει κάνει συμφωνία να λάβει την πρώτη δόση ενός «παχυλού» οικονομικού μπόνους εάν η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας παραμείνει σταθερά για κάποιο διάστημα πάνω από τα 100 δισ. δολάρια.

To φράγμα των 100 δισ. δολαρίων ξεπέρασε για πρώτη φορά η κεφαλαιοποίηση της Tesla, σε ένα ορόσημο που συνεπάγεται τεράστια οικονομικά οφέλη για τον Έλον Μασκ εάν διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα επί αρκετούς μήνες.

Οι μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων έκλεισαν χθες με άνοδο 7,2%, ενώ στις μεταχρηματιστηριακές συναλλαγές ενισχύθηκαν έως και τα 555,10 δολάρια, μια τιμή που συνεπάγεται κεφαλαιοποίηση 100,1 δισ. δολαρίων για την Tesla, μία ανάσα πιο κάτω από τη χρηματιστηριακή αξία 100,6 δισ. δολαρίων της Volkswagen.

Ο Μασκ, ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Tesla, έχει κάνει συμφωνία να λάβει την πρώτη δόση ενός «παχυλού» οικονομικού μπόνους εάν η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας παραμείνει σταθερά για κάποιο διάστημα πάνω από τα 100 δισ. δολάρια. Η πρώτη δόση του μπόνους υπολογίζεται στα 346 εκατ. δολάρια.

Οι τιμές των μετοχών της Tesla έχουν υπερδιπλασιασθεί από τότε που η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου και ετοιμάζεται να ανοίξει εργοστάσιο στην Κίνα, ενώ προετοιμάζεται για το επόμενο προϊόν, το Model Y.