Η Tesla προετοιμάζεται για το τέλος της ανακωχής στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας

Η Tesla προετοιμάζεται για το τέλος της ανακωχής στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας
epa07003321 (FILE) - A Tesla sign is seen near Tesla China headquarters in Beijing, China, 25 July 2018 (reissued 07 September 2018). Reports on 07 September 2018 state Tesla shares lost 10 per cent in value at the start of trading on Wall Street following news Tesla's chief accounting officer Dave Morton had tendered his resignation on 04 September. EPA/ROMAN PILIPEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και στέλνει χιλιάδες Model 3 στην Κίνα.

Τουλάχιστον τρία τεράστια πλοία πρόκειται να φτάσουν σε λιμάνια της Κίνας μέχρι το τέλος του μήνα, μεταφέροντας πολύτιμα εμπορεύματα …σταλμένα από τον Έλον Μασκ.

Η Tesla Inc. φορτώνει όσα περισσότερα αυτοκίνητα Model 3 μπορεί σε πλοία με προορισμό την Κίνα ενόψει της λήξης της ανακωχής στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζιπινγκ που αναμένεται να λάβει χώρα την 1η Μαρτίου.

Ο Μασκ φοβάται ότι οι δύο χώρες ίσως θεσπίσουν εκ νέου δασμούς, οι οποίοι θα κάνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla πιο ακριβά στην Κίνα και θα αυξήσουν τα κόστη βασικών εξαρτημάτων που η Κίνα στέλνει στο εργοστάσιο συναρμολόγησης της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Κι άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων κινδυνεύουν να δουν τα κόστη τους να ανεβαίνουν εάν επανέλθει η διαμάχη Τραμπ εναντίον Σι. Όμως, ο Μασκ είναι μάλλον στην πιο επικίνδυνη θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου. Παγκόσμιοι γίγαντες όπως η BMW και η Daimler μπορούν σε κάποιο βαθμό να παρακάμψουν τους δασμούς αυξάνοντας την παραγωγή τους σε ήδη υπάρχοντα εργοστάσιά τους στην Κίνα. Όμως, η Tesla δεν έχει εργοστασιακή παρουσία στη χώρα και δεν πρόκειται να αποκτήσει δυνατότητα παραγωγής οχημάτων εκεί πριν το τέλος του 2019, το νωρίτερο.

«Η Tesla είναι εκτεθειμένη περισσότερο από κάθε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία» λέει ο Robin Zhy, αναλυτής στη Sanford C. Bernstein.

Ο 47χρονος Μασκ έχει τονίσει ότι η αποστολή αυτοκινήτων στην Κίνα πριν από μια πιθανή αύξηση των δασμών είναι κρίσιμη προτεραιότητα για την Tesla. Οι υψηλότεροι δασμοί σε συνδυασμό με τα αυξημένα μεταφορικά και εργατικά κόστη θα μπορούσαν να κάνουν τα αυτοκίνητα της εταιρείας πολύ πιο ακριβά σε σχέση με εκείνα των ανταγωνιστών της.

«Τα αυτοκίνητά μας είναι πολύ ακριβά όταν εισέρχονται στην Κίνα» δήλωσε ο Μασκ. «Η ζήτηση για το Model 3 είναι τεράστια, αλλά το πρόβλημα είναι η ευχέρεια του καταναλωτή να το αποκτήσει».