Οι τέσσερις Έλληνες με συνολική περιουσία 9,3 δισ. δολάρια – Ποιος είναι στην κορυφή

Οι τέσσερις Έλληνες με συνολική περιουσία 9,3 δισ. δολάρια – Ποιος είναι στην κορυφή

Οι Έλληνες που βρέθηκαν στη φετινή λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Όπως και πέρυσι, στη λίστα βρίσκονται οι Φίλιππος Νιάρχος, Σπύρος Λάτσης, Αριστοτέλης Μυστακίδης και Βαρδής Βαρδινογιάννης. Η αλλαγή είναι σε ό,τι αφορά το ποιος βρέθηκε στην ελληνική «κορυφή», σε σύγκριση με το 2018.

Πλουσιότερος Έλληνας, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes για το 2019, είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, που βρίσκεται στη θέση 804 της λίστας, με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια. Ο Φίλιππος Νιάρχος είναι ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου και κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του. Θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Βίνσεντ βαν Γκογκ, σημειώνει το Forbes.

Ο δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας είναι πλέον ο Σπύρος Λάτσης– αφού τον πέρασε ο Φίλιππος Νιάρχος. Βρίσκεται στη θέση 838 της λίστας με περιουσία 2,7 δισ. δολάρια.

Η οικογένεια Λάτση ασχολείται με τα ναυτιλιακά, μέσω της Latsco Shipping, αλλά έχει επενδύσει και στον τραπεζικό τομέα, σε ακίνητα και πετρέλαια, καθώς διαθέτουν ποσοστό στα Ελληνικά Πετρέλαια, στη Lamda Development και στην EFG International, σημειώνει το Forbes.

Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης είναι στη θέση 1.116 της λίστας του Forbes, με περιουσία 2,1 δισ. δολάρια. Μέχρι τα τέλη του 2018 ήταν επικεφαλής του κολοσσού μεταλλευμάτων Glencore. Έχει ελληνική και βρετανική υπηκοότητα, ενώ έγινε δισεκατομμυριούχος όταν η Glencore μπήκε στο χρηματιστήριο.

Τέλος, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης είναι στη θέση 1.349 της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους στον κόσμο, με περιουσία 1,7 δισ. δολάρια. Είναι συνιδρυτής της Motor Oil, ενώ η οικογένεια έχει, μεταξύ άλλων, επενδύσεις στη ναυτιλία και τον τραπεζικό τομέα.