Οι θεσμοί «δένουν» τη δόση με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Οι θεσμοί «δένουν» τη δόση με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Τι αναφέρει η σχετική έκθεση της Κομισιόν και τι ζητούν οι δανειστές από την Ελλάδα.

Νέα έκθεση θα πρέπει να σταλεί στους δανειστές για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς η οποία θα πρέπει να κριθεί επαρκής, προκειμένου να καταβληθεί η 2η υποδόση του πακέτου που συνδέεται με την 3η αξιολόγηση.

Όπως προκύπτει από την Έκθεση Συμμόρφωσης που κατάρτισε η Κομισιόν, δημοσιεύει το Bloomberg και συζητείται σήμερα στο Eurogroup, θα πρέπει οι τράπεζες, για να φτάσουν τους στόχους τους, για το 2017 να αναδιαρθρώσουν αυξημένο αριθμό δανείων, επηρεάζοντας την δανειοδοτική τους ικανότητα.

Η εκταμίευση της δόσης σήμερα αναμένεται να φτάσει τα 6,7 δισ ευρώ. Το ποσό αυτό ξεπερνά κατά 1,9 δισ. ευρώ τις δανειακές ανάγκες της χώρας και τις προγραμματισμένες πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το 1,9 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί ως ταμειακό απόθεμα (cash buffer) ενόψει της εξόδου στις αγορές.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, το ποσό θα εκταμιευθεί σε υποδόσεις, με την πρώτη να φτάνει στα ελληνικά ταμεία στα μέσα Φεβρουαρίου.

Το Εurοworking Group επίσης αποφάσισε πως η δεύτερη εκταμίευση θα εξαρτηθεί από τη σωστή εκτέλεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αλλά και μια αρκετά ικανοποιητική πρόοδο στην πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Δείτε τι προβλέπει η έκθεση αναλυτικά ΕΔΩ