Η θήκη για iPhone που… πυροβολεί

Η θήκη για iPhone που… πυροβολεί

Ανησυχία και νευρικότητα προκαλεί στις ΗΠΑ η θήκη που μοιάζει με πιστόλι και που όποιος την κρατάει φαίνεται να οπλοφορεί.

Περπατάτε στο δρόμο και από την τσέπη του περαστικού βλέπετε να προεξέχει η χειρολαβή ενός πιστολιού. Κάποια στιγμή εκείνος απλώνει το χέρι του και το τραβάει σχεδόν σημαδεύοντάς σας. Τρομάζετε πιστεύοντας πως κάποιον θα πυροβολήσει. Το κολλάει στο αυτί του και αρχίζει να μιλάει.

Στελέχη της αστυνομίας στις ΗΠΑ έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους για τη θήκη αυτή που πωλείται σε online καταστήματα και που μπορεί να ξεγελάσει ακόμα και έναν έμπειρο αστυνομικό που δεν θα κάτσει να εξετάσει προσεκτικά τι είναι αυτό που κρατάει ο άλλος απέναντί του· αν μοιάζει με όπλο τότε πιθανότατα είναι.

Πριν λίγες ημέρες ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας στο Ocean County του Νιου Τζέρσεϊ δημοσίευσε φωτογραφίες στο Facebook μιας γυναίκας που φέρει στην πίσω τσέπη τη θήκη αυτή και σχολίασε: «σε περίπτωση που κάποιος αστυνομικός δει αυτή τη σκηνή και μετά το άτομο να απλώνει το χέρι και να βγάζει τη θήκη από την τσέπη του, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί είναι πως κάποιος ετοιμάζεται να πυροβολήσει. Δεν μου φαίνεται καθόλου καλή ιδέα όλο αυτό».

Ένας άλλος αστυνομικός από το Κουίνς της Νέας Υόρκης ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες της θήκης μαζί με την προτροπή να μην την αγοράσει κανείς.

Η θήκη κοστίζει από 5 έως 49 δολάρια και δεν είναι ακόμα σαφές ποιος ακριβώς είναι ο κατασκευαστής.