Η «θηλυκή πλευρά» του Μπράντλεϊ Μάνινγκ

Η «θηλυκή πλευρά» του Μπράντλεϊ Μάνινγκ

«Θέλω να ζήσω ως γυναίκα» είπε λίγες ώρες μετά την καταδίκη του.

Ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 35 ετών σε στρατιωτική φυλακή για τη μεγαλύτερη διαρροή διαβαθμισμένων αμερικανικών ντοκουμέντων στην ιστορία των ΗΠΑ, αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του πως είναι γένους θηλυκού και θέλει να ζήσει ως γυναίκα με το όνομα Τσέλσι.

«Καθώς βρίσκομαι στη μετάβαση προς τη νέα φάση της ζωής μου, θέλω όλοι να ξέρουν τον πραγματικό εαυτό μου. Είμαι η Τσέλσι Μάνινγκ, είμαι γένους θηλυκού», αναφέρει ο 25χρονος Μάνινγκ στη δήλωση που αναγνώσθηκε από την εκπομπή «Today» του τηλεοπτικού δικτύου NBC News.

«Με δεδομένα το πώς αισθάνομαι και το πώς έχω αισθανθεί από την παιδική μου ηλικία, θέλω να αρχίσω ορμονοθεραπεία το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει ο Μάνινγκ. «’Ζητώ επίσης να αρχίσετε από σήμερα να αναφέρεστε στο πρόσωπό μου με το νέο μου όνομα και να χρησιμοποιείτε τη θηλυκή αντωνυμία».

Ο δικηγόρος του Μάνινγκ, ο Ντέιβιντ Κουμπς, δήλωσε στην εκπομπή ότι περιμένει πως ο Μάνινγκ θα πάρει χάρη από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μάνινγκ, πρώην αναλυτής πληροφοριών, καταδικάσθηκε χθες Τετάρτη επειδή διέρρευσε στον ιστότοπο WikiLeaks περισσότερους από 700.000 διαβαθμισμένους φακέλους, βίντεο από το πεδίο της μάχης και διπλωματικά τηλεγραφήματα. Ο Κουμπς δήλωσε πως ο στρατιώτης ενδέχεται να πάρει χάρη σε επτά χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς

Διαβάστε ακόμη: Μπράντλεϊ Μάνινγκ: «Ήρωας» ή «Προδότης»