Οι τιμές… Ελλάδας στη βενζίνη, ξεσήκωσαν τους Γερμανούς

Οι τιμές… Ελλάδας στη βενζίνη, ξεσήκωσαν τους Γερμανούς
epa03875691 Calssic cars specialist Volker Wischnewski walks through the rain with air compressor at his historic gas station in Bruchhausen-Vilsen, Germany, 20 September 2013. The station operator specializes in the repair and restoration of Borgward group (R) vehicles. The VW Beetle is also being repaired here. EPA/INGO WAGNER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ως και 1,7 ευρώ το λίτρο σε ορισμένες περιοχές έφτασε το κόστος της αμόλυβδης.

Οι τιμές της βενζίνης στη Γερμανία έχουν αυξηθεί ασυνήθιστα πολύ και σε ορισμένα πρατήρια καυσίμων, η τιμή της αμόλυβδης αυξηθηκε στα 1,60 ευρώ ανά λίτρο και περισσότερο, ενώ οι προσδοκίες των αυτοκινητιστών ότι μετά το Πάσχα, η βενζίνη θα ήταν και πάλι φθηνότερη, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται, γράφει η FAZ.

Το Σαββατοκύριακο σε ορισμένα κρατιδια, τα πρατήρια καυσίμων στους αυτοκινητόδρομους πουλούσαν την αμόλυβδη έως και 1,779 ευρώ το λίτρο και έως 1,619 ευρώ το πετρέλαιο ντίζελ. Η διαδικτυακή πύλη Clever-Tanken ανέφερε, επίσης, ότι αυξήθηκαν οι μέσες τιμές των καυσίμων στα τέλη Απριλίου. «Οι τιμές της αμόλυβδης και του ντίζελ τον Απρίλιο είχαν μόνο μία κατεύθυνση: προς τα πάνω», δήλωσε ο Στιβεν Μποκ διευθύνων σύμβουλος της διαδικτυακής πύλης. «Στο τέλος του μήνα έφτασαν σε ένα νέο υψηλό τεσσάρων μηνών».

Η Ένωση της αυτοκινητοβιομηχανίας ADAC επισημαίνει επίσης την απότομη αύξηση των τιμών των καυσίμων στη Γερμανία τον περασμένο μήνα, ενώ εκπρόσωπος της Adam είπε ότι από τον Ιανουάριο, η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί περισσότερο από 16 σεντ ανά λίτρο. Ένας λόγος για την αύξηση ήταν αυστηρότερες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν που θα ισχύσουν από σήμερα. Η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε πλήρες εμπάργκο πετρελαίου και λέει πως δεν θα χορηγήσει εξαιρέσεις όπως πριν.