Η Toms λέει «όχι» στη βία που συνδέεται με την οπλοκατόχη

Η Toms λέει «όχι» στη βία που συνδέεται με την οπλοκατόχη

Με μια δωρεά 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

της Emily Gillespie

Η Toms, η εταιρεία υποδημάτων που δωρίζει ένα ζευγάρι παπούτσια για κάθε ζευγάρι που αγοράζουν οι πελάτες, μόλις προσέθεσε άλλο έναν αγαθό σκοπό στην ατζέντα της: την καταπολέμηση της βίας που συνδέεται με την οπλοκατοχή.

Ο Blake Mycoskie, ιδρυτής της εταιρείας, ανακοίνωσε μια εκστρατεία για την καταπολέμηση της βίας από την οπλοκατοχή, μαζί με μια δωρεά 5 εκατομμυρίων δολαρίων, μιλώντας στην εκπομπή The Tonight Show with Jimmy Fallon τη Δευτέρα το βράδυ.

Η ανακοίνωση σημαίνει ότι η εταιρεία θα εξελίξει το μοντέλο δωρεών της για να συμπεριλάβει δωρεές σε οργανισμούς που δουλεύουν για να μπει τέλος στη βία από την οπλοκατοχή.

Η εκστρατεία, την οποία η εταιρεία ανακοίνωσε και στο Twitter, κατευθύνει τους χρήστες στην ιστοσελίδα της Toms. Εκεί, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα σύστημα μέσω του οποίου ο χρήστης καταχωρεί τις πληροφορίες του και αποστέλλεται μια ταχυδρομική κάρτα στον βουλευτή του, όπου ζητείται η προώθηση νομοθεσίας υπέρ του καθολικού ελέγχου ιστορικού (background check).

«Αυτό είναι κάτι που υποστηρίζεται από το 90% των Αμερικανών και μπορείτε να το προωθήσετε σε λιγότερα από 30 δευτερόλεπτα στο Toms.com», είπε ο Mycoskie στην εκπομπή.

Στην ιστοσελίδα της Toms διαβάζουμε: «Σε μια περίοδο διχασμού, ίσως είναι δύσκολο να θυμόμαστε ότι συμφωνούμε στα πιο βασικά ζητήματα του ανθρώπου. Όλοι μας αξίζουμε να έχουμε πρόσβαση στην εκπαίδευση, σε πόσιμο νερό, σε ένα μέρος που να αποκαλούμε σπίτι, και σ’ ένα ζευγάρι παπούτσια. Και κανένας από μας δεν θέλει να ζει με τον φόβο της βίας που συνδέεται με την οπλοκατοχή».

Ο Mycoskie ανέφερε σε συνέντευξή του στο MSNBC ότι εντός των πρώτων 12 ωρών από την έναρξη της εκστρατείας, 58.000 άτομα έστειλαν κάρτες στους βουλευτές τους.

Η Toms δεν είναι άσχετη με τη φιλανθρωπία. Από την ίδρυση της το 2006, η εταιρεία έχει δωρίσει 60 εκατομμύρια ζευγάρια παπουτσιών σε 70 χώρες και έχει

αναδείξει πρωτοβουλίες με στόχο την προσφορά γυαλιών, πόσιμου νερού, και ασφαλέστερων τοκετών σε όλο τον πλανήτη.

Ο Mycoskie έφυγε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου το 2015, αλλά παρέμεινε στην εταιρεία για να εστιάσει στο μάρκετινγκ και τη φιλανθρωπία. Ο τίτλος της θέσης του; Επικεφαλής Δωρητής Παπουτσιών.

«Η Toms υποστηρίζει το αύριο και την ιδέα ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο» είπε ο Mycoskie στη συνέντευξη στο MSNBC.