Η Τουρκία έκλεισε το τελωνείο στους Κήπους

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Τουρκία επικαλείται τεχνικές εργασίες- Ουρές σχηματίζουν τα σταθμευμένα οχήματα.

Οι τουρκικές Αρχές έκλεισαν από τις 9:30 το τελωνείο στους Κήπους επικαλούμενες τεχνικές εργασίες στον χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το τελωνείο θα παραμείνει κλειστό έως τις 4 το απόγευμα, ενώ και στις δύο πλευρές των συνόρων σχηματίζονται ουρές σταθμευμένων οχημάτων.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην ελληνοτουρκική μεθόριο εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από την τουρκική πλευρά.

Η Αθήνα έχει δώσει εντολή, όπου παρατηρείται υπερβολικά μεγάλη συγκέντρωση ατόμων από την τουρκική πλευρά να αναστέλλεται η λειτουργία των μικρών τελωνίων, όπως έγινε και στις Καστανιές όπου τις τελευταίες ημέρες δεν εξυπηρετούνται ούτε οι πολίτες που διαθέτουν όλα τα νόμιμα έγγραφα. Οι ελληνικές αρχές είναι έτοιμες να κλείσουν τα τελωνεία όπου υπάρχει κίνδυνος μαζικής εισροής, ακόμα και αν αυτά φυλάσσονται.

Από τις 6π.μ της Τρίτης έως τις 6π.μ σήμερα, στην περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν 34 άτομα που προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες. Στο ίδιο διάστημα παρεμποδίστηκαν 2.791 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Συνολικά, μέσα στο περασμένο τετραήμερο, έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος σε 27.823 περιπτώσεις και έχουν συλληφθεί 220 άτομα.

Πριν λίγες μέρες ο ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φερών και Πόρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Αθανάσιος Πεμούσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 έκανε λόγο για «ακήρυχτο πόλεμο». «Υπάρχει πολύς κόσμος στο πρώην φυλάκιο. Περνούν από παντού […] Οι Τούρκοι τους περνάνε με βάρκες σε σημεία που δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε. Έχουμε έναν ακήρυχτο πόλεμο, έχουμε αγανακτήσει. Είναι πολύς ο κόσμος και από όποια εθνικότητας θες. Το τελωνείο των Κήπων είναι ανοιχτό και η κατάσταση είναι χειρότερη. Το πρωί ήμασταν 6-7 άτομα και κόντεψαν να μας λιντσάρουν. Πρέπει να αντιδράσουμε σαν χώρα, πρέπει η κυβέρνηση να κλείσει το τελωνείο των Κήπων. Κάνω έκκληση σαν της Δημοτικής Ενότητας Φερών και Πόρου».