Η Τουρκία επιτίθεται στον Δένδια και κατηγορεί την Ελλάδα για βαρβαρότητα

Η Τουρκία επιτίθεται στον Δένδια και κατηγορεί την Ελλάδα για βαρβαρότητα
(Ξένη Δημοσίευση) Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κάνει δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ (Khalifa Haftar), στο Υπουργείο Εξωτερικών, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΞ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ με μια εξαιρετικά επιθετική δήλωση εναντίον της Ελλάδας και του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, αποκαλύπτει τις προθέσεις της Άγκυρας σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά.

Ο Χ. Ακσόϊ υποστηρίζει ότι η χώρα μας “παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων” και καλεί την Ελλάδα να μην εμποδίζει τις βάρκες οι οποίες όμως ξεκινούν από τα μικρασιατικά παράλια.

Ο Ακσόϊ καλεί επίσης την ελληνική ηγεσία “να λογικευτεί και να εγκαταλείψει τη λογική του “ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου”.

“Το ελληνικό κράτος πρέπει να απαλλαχθεί από τη βαρβαρότητά του. Γι’ αυτό πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζει, να μην τους κακομεταχειρίζεται και να μην τους ωθεί πίσω “, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σκληρή απάντηση Αθήνας στην Άγκυρα: Δεν δικαιούστε να κάνετε μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

«Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

Η ελληνική πλευρά κατηγορεί την Τουρκία για «πρωτοφανή κυνισμό» και πυροδότηση νέας «ευρω-τουρκική ένταση».

«Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας».