Η Τουρκία προκαλεί με πυροβολισμούς στον Έβρο- Στις Βρυξέλλες το θέμα

Η Τουρκία προκαλεί με πυροβολισμούς στον Έβρο- Στις Βρυξέλλες το θέμα
Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στην τουρκική πλευρά των συνόρων στο τελωνείο στις Καστανιές Έβρου το οποίο παραμένει κλειστό, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020. Πάνω από 4.000 μετανάστες επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα στην τουρκική πλευρά στο τελωνείο στις Καστανιές και σε όλο το μήκος της μεθοριακής γραμμής του Έβρου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το θέμα έχει ήδη φτάσει στις Βρυξέλλες και στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε μεσώ του επικεφαλής του Frontex, o οποίος ενημέρωσε με επιστολές, ενώ έδωσε εντολή να φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα όσοι περιπολούν στην περιοχή.

Συναγερμό στις ελληνικές αρχές αλλά και στην ηγεσία του Frontex, που συμμετέχει με δυνάμεις του στις περιπολίες στον Έβρο για την αποτροπή εισόδου μεταναστών στην χώρα μας, προκαλούν δύο περιστατικά με πυροβολισμούς στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Συμφωνά με την Καθημερινή, στις 5 και 7 Μαρτίου καταγράφηκαν δύο περιπτώσεις πυροβολισμών στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες με μάρτυρες μεικτές περιπόλους Ελλήνων και Γερμανών συνοριοφυλάκων.

Το θέμα έχει ήδη φτάσει στις Βρυξέλλες και στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε μεσώ του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX), o οποίος ενημέρωσε με επιστολές, ενώ έδωσε εντολή να φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα όσοι περιπολούν στην περιοχή.