Οι τρεις άξονες της στρατηγικής της Intrakat

Οι τρεις άξονες της στρατηγικής της Intrakat

«Έτοιμη να αξιοποιήσει τις προκλήσεις του μέλλοντος η Intrakat», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Πέτρος Σουρέτης στη ΓΣ των μετόχων.

«Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που πλέον υπάρχουν ενδείξεις για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και ο όμιλος της Intrakat είναι καλά προετοιμασμένος για να αξιοποιήσει τις προκλήσεις του μέλλοντος» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πέτρος Σουρέτης, κατά τη διάρκεια της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Όπως σημείωσε, «ο κύκλος εργασιών της Intrakat ανήλθε σε 160,3 εκατ. ευρώ, αντλώντας το 63% του τζίρου από τις συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Το συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας ξεπερνά τα 570 εκατ. ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει την προοπτική μας».

Όσον αφορά τα σημαντικά γεγονότα του 2017, ο κ. Σουρέτης τόνισε την υλοποίηση του κατασκευαστικού αντικειμένου του έργου των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της FRAPORT, αξίας 357 εκατ. ευρώ. «Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις βελτίωσης και ασφαλούς λειτουργίας όλων των αεροδρομίων, ενώ έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία έγκρισης μελετών και λήψης των απαραίτητων οικοδομικών αδειών για όλα τα αεροδρόμια» επισήμανε.

Επίσης, αναφέρθηκε στην υπογραφή και την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του έργου ΣΔΙΤ για την Υλοποίηση Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού Σερρών. Όπως πρόσθεσε, στις αρχές του 2018 η Intrakat μειοδότησε σε ένα σημαντικό σιδηροδρομικό έργο της ΕΡΓΟΣΕ στα Σεπόλια, ύψους 122 εκατ. ευρώ.

O διευθύνων σύμβουλος της Intrakat υπογράμμισε ότι η στρατηγική της εταιρείας υλοποιείται κυρίως σε 3 άξονες: α) Κατασκευές έργων υποδομής, που είναι η κύρια δραστηριότητά, β) παραχωρήσεις, ΣΔΙΤ και συγχρηματοδοτούμενα έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας και γ) υλοποίηση έργων Real Estate, στα οποία δραστηριοποιείται επενδυτικά η μητρική Intracom Holdings. Για την υλοποίηση της στρατηγικής και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, η Intrakat επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Το 2017, ο κύκλος εργασιών της Intrakat ανήλθε σε 160,3 εκατ. ευρώ με το 90% του κύκλου εργασιών να προέρχεται από τα κατασκευαστικά έργα. Το προσαρμοσμένο EBITDA του Ομίλου ανήλθε σε 11,3 εκατ. ευρώ. Η μείωση στις πωλήσεις κατά 12,1% και στο περιθώριο EBITDA κατά 0,6% οφείλεται κυρίως στην υστέρηση έναρξης του κατασκευαστικού έργου των 14 αεροδρομίων, λόγω αδειοδοτικών προβλημάτων, τα οποία ξεπεράστηκαν.