Οι τρεις Έλληνες που θα συμμετέχουν στη φετινή λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Οι τρεις Έλληνες που θα συμμετέχουν στη φετινή λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Τρεις Έλληνες στη λίστα των 140 ονομάτων της ετήσιας συνάντησης της λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Στο Telfs, στο Τιρόλο της Αυστρίας, θα πραγματοποιηθεί φέτος η ετήσια συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, η οποία θα διαρκέσει από τις 11 έως στις 14 Ιουνίου. Σε αυτή θα συμμετέχουν συνολικά 140 ονόματα από 22 χώρες και μεταξύ αυτών θα βρίσκονται και τρεις Έλληνες.

Πρόκειται για τους Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Titan και στέλεχος του ΣΕΒ, του ΙΟΒΕ, του ΕΛΙΑΜΕΠ και της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων, τον Παναγιώτη Πικραμένο, πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ελλάδας και πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και για τον Λουκά Τσούκαλη, καθηγητή Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Προσκεκλημένος στη φετινή ετήσια συνάντηση θα είναι και ο γνωστός μας Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Διαβάστε επίσης: Οι λέσχες των πλουσίων του κόσμου

Μεταξύ των συμμετεχόντων στη συνάντηση θα βρίσκονται στελέχη τραπεζών και επιχειρήσεων, πρωθυπουργοί, ακαδημαϊκοί και άνθρωποι της τεχνολογίας. Η συμμετοχή στην ετήσια συνάντηση της Λέσχης Bilderberg γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης και λόγω της μυστικότητας που τηρείται σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων στο πλαίσιο αυτής, κατηγορείται συχνά για μυστικοπαθείς και ειδεχθείς συνωμοσίες σε διεθνές επίπεδο.