Η Τζιλ Μπάιντεν θα είναι η πρώτη….Πρώτη Κυρία που θα εργάζεται κανονικά

Η Τζιλ Μπάιντεν θα είναι η πρώτη….Πρώτη Κυρία που θα εργάζεται κανονικά
epa08191403 Former Vice President Joe Biden (L), alongside his wife Jill Biden (R), greets supporters during his Iowa caucus night watch party in Des Moines, Iowa, USA, 03 February 2020. The Iowa Caucus is the first in the nation for the 2020 presidential elections. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει από νωρίς να σπάει τα στερεότυπα.

Η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει από νωρίς να σπάει τα στερεότυπα. Πρώτα με τους διεμφυλικούς Γερουσιαστές, έπειτα με την πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρο. Τώρα, μία ακόμη παράδοση πρόκειται να καταρριφθεί: Η νέα Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν, δεν έχει καμία διάθεση να σταματήσει να εργάζεται. Σχεδιάζει να συνεχίσει κανονικά τη διδασκαλία της στο Κολλέγιο, χωρίς εκπτώσεις στο ωράριό της.

Σε συνέντευξή της στο CBS, είχε δηλώσει τον Αύγουστο πως πάνω απ’ όλα είναι εκπαιδευτικός. Η καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας με διδακτορικό στη Διδακτική, βοηθά πολλούς μετανάστες και πρόσφυγες να ενταχθούν στην αμερικανική κουλτούρα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr. Jill Biden (@drbiden)

«Λατρεύω τις ιστορίες τους, λατρεύω το ποιοι είναι ως άνθρωποι και μου αρέσει που μπορώ να τους βοηθήσω να πορευτούν προς την επιτυχία», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν μπω στο Λευκό Οίκο, θα συνεχίσω κανονικά. Είναι σημαντικό και θέλω ο κόσμος να αρχίσει να εκτιμά τους δασκάλους και τους καθηγητές, να αναγνωρίσει το έργο τους, θέλω να βοηθήσω τον κλάδο μου», ανέφερε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr. Jill Biden (@drbiden)

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, η Πρώτη Κυρία θα εργάζεται. Στο πλευρό της στέκεται πάντα ο σύζυγός της, ο οποίος είχε πει σ’ ένα συνέδριο Δημοκρατικών πως «Όλοι εσείς εκεί έξω, σε ολόκληρη τη χώρα, απλώς σκεφτείτε την αγαπημένη σας δασκάλα που σας τη δύναμη να πιστέψετε στον εαυτό σας. Τέτοια Πρώτη Κυρία θα γίνει».

Η Τζιλ Μπάιντεν δίνει στις εργαζόμενες γυναίκες ένα πρότυπο, καθώς μπορούν να ταυτιστούν μαζί της. Δεν είναι απρόσωπη, επιβλητική κι απρόσιτη, αλλά δίνει την εντύπωση του «ανθρώπου της διπλανής πόρτας».