Η Uber κάνει στροφή στα…ποδήλατα

Η Uber κάνει στροφή στα…ποδήλατα

Το Βερολίνο θα είναι η πρώτη πόλη στην Ευρώπη που θα υλοποιήσει το νέο όραμα της εταιρείας.

Η Uber σχεδιάζει να επικεντρωθεί και να αναπτυχθεί περισσότερο στο ηλεκτρικό σκούτερ και στο ποδήλατο και λιγότερο στα αυτοκίνητα, παρά το γεγονός ότι αυτό θα μπορούσε να βλάψει τα κέρδη της. Ο επικεφαλής της εταιρείας, Dara Khosrowshahi δήλωσε ότι αυτά τα μέσα μεταφοράς είναι καλύτερα προσαρμοσμένα στις εσωτερικές μετακινήσεις της πόλης.

Προβλέπει επίσης ότι οι χρήστες θα κάνουν συχνότερα μικρότερες διαδρομές στο μέλλον. «Κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής, είναι πολύ αναποτελεσματική μετακίνηση», δήλωσε στους Financial Times κάνοντας λόγο για τα αυτοκίνητα.

«Βραχυπρόθεσμα ίσως δεν είναι μια οικονομική νίκη για εμάς, αλλά μακροπρόθεσμα ως προς τη στρατηγική νομίζουμε ότι είναι ακριβώς εκεί που θέλουμε να φτάσουμε». Η εταιρεία έχει επενδύσει σε πολλές επιχειρήσεις ποδηλάτων το τελευταίο έτος και σχεδιάζει να επεκταθεί και άλλο.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατά του Jump είναι τώρα διαθέσιμα σε οκτώ πόλεις των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον, και σύντομα ξεκινούν στο Βερολίνο το οποίο θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη με την υπηρεσία αυτή.

Επίσης η Uber συνεργάστηκε με την Lime, εταιρεία ηλεκτρικών σκούτερ. Ο Khosrowshahi παραδέχθηκε ότι η Uber θα κερδίζει λιγότερα χρήματα από μια βόλτα με ποδήλατο παρά από την μετακίνηση με αυτοκίνητο, αλλά δήλωσε ότι αυτό θα αντισταθμίζεται καθώς οι πελάτες θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή πιο συχνά για μικρότερες διαδρομές.

Η Uber βρίσκεται υπό πίεση για να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση, οπότε η λύση αυτή ίσως είναι μια εναλλακτική για το επόμενο βήμα, καθώς η κουλτούρα της ποδηλασίας γνωρίζει αυξανόμενη δημοφιλία στην Ευρώπη.

Το Βερολίνο θα είναι μάλιστα μόνο η αρχή και μέσα στο έτος θα ανακοινωθούν και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που θα διαθέτουν τη νέα αυτή υπηρεσία.