Η Uber καθιερώνει την τηλεργασία και δίνει επίδομα 500 δολάρια στους εργαζομένους της

Η Uber καθιερώνει την τηλεργασία και δίνει επίδομα 500 δολάρια στους εργαζομένους της
epa07764223 (FILE) - An image showing an Uber app in Central London, Britain, 22 September 2017 (reissued 09 August 2019). Uber, based in San Francisco, California, posted its largest quarterly loss of more than five billion US dollars, according to the company's 2019 second quarter corporate report on 08 August 2019. EPA/WILL OLIVER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εταιρεία καθιστά σαφές πως η απόφαση του εργαζομένου για τηλεργασία δεν θα επηρεάσει σε κανένα επίπεδο την αξιολόγηση της αποδοτικότητάς του.

Τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι μέχρι και τον Ιούνιο του 2021 δίνει στους εργαζομένους της η Uber, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Business Insider, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα παρέχει και επίδομα ύψους 500 δολαρίων στους εργαζομένους της για να «φτιάξουν» το γραφείο τους στο σπίτι.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται: «Ως εταιρεία που δημιουργήθηκε με θεμέλια την ευέλικτη εργασία, θέλουμε να παρέχουμε στην ομάδα μας τη δυνατότητα να εργαστούν από το χώρο τους, αν το επιθυμούν». Για το λόγο αυτό, συμπληρώνει, η Uber θα προσφέρει επίδομα ύψους 500 δολαρίων για να βοηθήσει τους εργαζομένους της να δημιουργήσουν τον ιδανικό χώρο εργασίας… μέσα στο σπίτι τους.

Παράλληλα, η εταιρεία καθιστά σαφές πως η απόφαση του εργαζομένου για τηλεργασία δεν θα επηρεάσει σε κανένα επίπεδο την αξιολόγηση της αποδοτικότητάς του. Φυσικά, η επιλογή της τηλεργασίας αφορά μόνο στους υπαλλήλους γραφείου, ενώ όσον αφορά στους οδηγούς, θα παρέχονται οδηγοί οικονομικής βοήθειας και μια online πλατφόρμα μέσα από την οποία θα μπορούν να αναζητούν θέσεις εργασίας, αν το επιθυμούν για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.