Τρίτο κύμα απολύσεων σε μόλις τρεις μήνες από την Uber: Θα περικόψει 350 θέσεις εργασίας

Τρίτο κύμα απολύσεων σε μόλις τρεις μήνες από την Uber: Θα περικόψει 350 θέσεις εργασίας
Ένα ακόμα κύμα απολύσεων από την γίγαντα της Silicon Valley που από ότι φαίνεται δεν αποτελεί και το τελευταίο.

Υπό πίεση ώστε να μετριάσει τις τεράστιες ζημίες της, η Uber περιέκοψε 350 θέσεις εργασίας – ο τρίτος γύρος περικοπών σε μόλις τρεις μήνες.

Ο διευθύνων σύμβουλος Dara Khosrowshahi δήλωσε στους υπαλλήλους μέσω email τη Δευτέρα ότι οι αλλαγές αποτελούν μέρος αναδιάρθρωσης που αποσκοπεί να «εξασφαλίσει πως οι σωστοί άνθρωποι» βρίσκονται στους «σωστούς ρόλους» – μια παρόμοια εξήγηση δόθηκε για τα δύο προηγούμενα κύματα περικοπών.

“Μέρες όπως η σημερινή είναι δύσκολες για όλους μας και η [εκτελεστική ηγετική ομάδα] και εγώ θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα χρειαστεί να περάσουμε άλλη μια μέρα σαν αυτή”, είπε.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας επηρεάζουν την μονάδα αυτόνομων οχημάτων της Uber, την υπηρεσία παράδοσης τροφίμων, το μάρκετινγκ, το τμήμα προσλήψεων και την κύρια δραστηριότητά της, τις μεταφορές.

Τα νέα έρχονται μετά την απόλυση από την Uber 400 υπαλλήλων από το τμήμα μάρκετινγκ τον Ιούλιο, στο πλαίσιο ακόμη μιας αναδιάρθρωσης. Δύο μήνες αργότερα, η εταιρεία απέλυσε 435 άτομα από τις ομάδες μηχανικών και προϊόντων της.

Τον Ιούνιο, η Uber δήλωσε ότι είχε περίπου 27.000 υπαλλήλους.

Ο τελευταίος γύρος απολύσεων συμπίπτει επίσης με την αυξανόμενη πίεση των επενδυτών προς την Uber για να μειώσει τις τεράστιες απώλειές της. Η εταιρεία έχει αναφέρει ελλείμματα δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αρχική δημόσια προσφορά της τον Μάιο. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, η εταιρεία δήλωσε ότι έχασε 5,24 δισ. δολάρια, τα οποία περιελάμβαναν εφάπαξ κόστη που συνδέονταν με την IPO.

Από τότε, η αξία της μετοχής της Uber μειώθηκε κατά 24% στα 31,44 δολάρια.

Αυτή η πτώση, σε συνδυασμό με το πρόσφατο σερί απολύσεων, είναι μια τεράστια αναστροφή για την εταιρεία. Κάποτε το «αγαπημένο παιδί» της Silicon Valley, πλέον έχει καταστεί μια διδακτική περίπτωση, καθώς οι επενδυτές αναθεωρούν την τάση τους να επενδύουν τα χρήματά τους σε ζημιογόνες εταιρίες τεχνολογίας.

Η εταιρεία έχει προγραμματίσει να δημοσιεύσει τον ισολογισμό τρίτου τριμήνου της στις 4 Νοεμβρίου.