Η Uber ξανά στους δρόμους του Λονδίνου- Ξανακέρδισε άδεια λειτουργίας της

AFP

H ρυθμιστική αρχή της βρετανικής πρωτεύουσας, Transport for London, είχε αρνηθεί να χορηγήσει στην taxi app, με έδρα τη Silicon Valley, νέα άδεια το 2019 λόγω αυτού που χαρακτήριζε «μοτίβο αστοχιών».

Κέρδισε τη νομική μάχη που έδινε η Uber για την αποκατάσταση της άδειας λειτουργίας της στο Λονδίνο. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο δικαστής αποφάσισε τη Δευτέρα υπέρ της εφαρμογής.

Υπενθυμίζεται ότι η ρυθμιστική αρχή της βρετανικής πρωτεύουσας, Transport for London (TfL), είχε αρνηθεί να χορηγήσει στην taxi app, με έδρα τη Silicon Valley, νέα άδεια το 2019 λόγω αυτού που χαρακτήριζε «μοτίβο αστοχιών».

Όπως υποστήριζε η TfL, η εφαρμογή ταξί δεν ήταν κατάλληλη και σωστή, ενώ έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών. Μία αλλαγή στα συστήματα της Uber είχε τη δυνατότητα σε μη εξουσιοδοτημένους οδηγούς να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους στους λογαριασμούς άλλων οδηγών. Με αυτόν τον τρόπο μπορούσε κάποιος να παίρνει επιβάτη σαν να ήταν ο οδηγός που είχε κλείσει ο πελάτης, σημείωνε το 2019 η Transport for London, προσθέτοντας ότι αυτό συνέβη σε τουλάχιστον 14.000 διαδρομές.

Η Uber υποστήριξε στο δικαστήριο ότι έκτοτε έχει καταφέρει να κατευνάσει τις ανησυχίες που αφορούν την ασφάλιση και την ταυτοποίηση του οδηγού.