Η United Airlines θα απαγορεύει την επιβίβαση σε ταξιδιώτες που αρνούνται να φορέσουν μάσκα

Η United Airlines θα απαγορεύει την επιβίβαση σε ταξιδιώτες που αρνούνται να φορέσουν μάσκα
epa08347132 A closed United Airlines kiosk at the nearly empty international departures halls of San Francisco International Airport, due to the outbreak of coronavirus and COVID-19, in San Francisco, California, USA, 06 April 2020. The number of people flying has significantly dropped as airlines are forced to reduced routes and cancel flights due to coronavirus restrictions. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κίνηση αυτή αντανακλά την πιο αυστηρή προσέγγιση στον τομέα της ασφάλειας που υιοθετούν οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για ένα νέο κύμα κρουσμάτων Covid-19. Οι επιβάτες που δεν σέβονται τους κανόνες θα τοποθετούνται σε μια λίστα απαγόρευσης επιβίβασης της εταιρείας.

Η United Airlines Holdings Inc. θα απαγορεύει την επιβίβαση σε επιβάτες που αρνούνται να φορέσουν μάσκες προσώπου στις πτήσεις της, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η κίνηση αυτή αντανακλά την πιο αυστηρή προσέγγιση στον τομέα της ασφάλειας που υιοθετούν οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για ένα νέο κύμα κρουσμάτων Covid-19.

Από τις 18 Ιουνίου, οι επιβάτες που δεν σέβονται τους κανόνες θα τοποθετούνται σε μια λίστα απαγόρευσης επιβίβασης της εταιρείας, για «χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται ύστερα από ενδελεχή αξιολόγηση του κάθε μεμονωμένου συμβάντος» ανακοίνωσε η United χθες, Δευτέρα. Από τους κανόνες εξαιρούνται τα μικρά παιδιά και άνθρωποι με ιατρικά προβλήματα ή αναπηρίες που τους αποτρέπουν από τη χρήση μάσκας.

Η «σκληρή γραμμή» που υιοθετεί η United, σημειώνει το Bloomberg, υπογραμμίζει την ολοένα και πιο οργανωμένη προσπάθεια του κλάδου των αερογραμμών να επιβάλλει τη χρήση μασκών στις πτήσεις, καθώς οι επιβάτες αρχίζουν να επιστρέφουν στις καμπίνες των αεροσκαφών ύστερα από την κατάρρευση της ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία του κοροωνοϊού.

Η ταξιδιωτική ένωση Airlines for America ανέφερε ότι η United και έξι άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ συμφώνησαν να προβάλλουν από κοινού το μήνυμα της ανάγκης τήρησης των μέτρων αναφορικά με τη χρήση μάσκας. Ταυτόχρονα, συμφώνησαν στην αυστηροποίηση των ποινών για την παραβίαση των μέτρων – ποινές στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η απαγόρευση επιβίβασης των παραβατών όχι μόνο στη συγκεκριμένη πτήση, αλλά και σε μελλοντικές πτήσεις για ορισμένο χρονικό διάστημα.

«Από τις 4 Μαΐου απαιτούμε από τους πελάτες μας να φοράνε μάσκες όταν ταξιδεύουν με αεροσκάφη της United και είμαστε πολύ χαρούμενοι που η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών συμμορφώνονται με αυτό» ανέφερε σε δήλωσή του ο Επικεφαλής Εξυπηρέτησης Πελατών της United, Toby Enqvist.

«Η σημερινή ανακοίνωση είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση, εάν χρειαστεί, για να προστατέψουμε τους πελάτες και τα πληρώματά μας»