Προσφορά της Philip Morris για απόκτηση της Vectura ύψους 852 εκατ. στερλίνων

Προσφορά της Philip Morris για απόκτηση της Vectura ύψους 852 εκατ. στερλίνων
epa03889872 A company sign is seen outside the international headquarters of the US tobacco company Philip Morris, in Lausanne, Switzerland, 30 September 2013. Philip Morris announced the same day that it would cut its Switzerland workforce by 170 jobs. EPA/LAURENT GILLIERON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανακοινώθηκε από την Philip Morris International η συμφωνία εξαγοράς με τη φαρμακευτική Vectura Group, που θα ανέλθει στα 852 εκατ. στερλίνες (1,2 δισ. δολάρια).

Η Philip Morris International ανακοίνωσε πως έφτασε σε συμφωνία για την απόκτηση της φαρμακευτικής Vectura Group, σε ένα deal που θα ανέλθει στα 852 εκατ. στερλίνες (1,2 δισ. δολάρια) και αναμένεται να επικυρωθεί από το ΔΣ της δεύτερης τον Αύγουστο.

Οι μέτοχοι της βρετανικής Vectura θα θα λάβουν 150 πένες ανά μετοχή, σε ένα premium 46% συγκριτικά με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής της Vectura.

Η συμφωνία εντάσσεται στις κινήσεις της Philip Morris για παράδοση προϊόντων χωρίς νικοτίνη και με στόχο το μερίδιο της PM στην αγορά των εισπνεόμενων προϊόντων να έχει φτάσει το 1 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία έχει διαθέσει περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε εναλλακτικές λύσεις καπνίσματος, όπως το IQOS, το οποίο αποτελεί πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα για τους καπνιστές. Παράλληλα, έχει προβλέψει ότι κάποια στιγμή τα τσιγάρα δεν θα υπάρχουν.