Η Βίκυ Σταμάτη ετοιμάζεται να μιλήσει για τα εξοπλιστικά

Η Βίκυ Σταμάτη ετοιμάζεται να μιλήσει για τα εξοπλιστικά

Δεκτό έκανε το αίτημα της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου για συμπληρωματική κατάθεση σύμφωνα με τον συνήγορό της.

Κατάθεση στη ΓΑΔΑ αναμένεται να δώσει η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, μετά το επίσημο αίτημα που υπέβαλλε.

Αυτό υποστηρίζει ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης, εξηγώντας ότι πρόκειται για συμπληρωματική κατάθεση, με την οποία θα «κάνει αποκαλύψεις για πρόσωπα και πράγματα γύρω από την υπόθεση των εξοπλιστικών».

Σε περίπτωση που πράγματι η Βίκυ Σταμάτη αναφερθεί στα εξοπλιστικά προγράμματα πάντως, ουσιαστικά αυτο-ενοχοποιείται αφού θα καταρριφθεί ο μέχρι τώρα ισχυρισμός της πως δεν γνωρίζει τίποτα και είναι αθώα, όπως και του συζύγου της που μιλούσε για «πολιτική σκευωρία σε βάρος του».

Παράλληλα , το αίτημα να καταθέσει έρχεται λίγες ημέρες πριν (στις 29 Απριλίου) καταθέσουν στη συνεχιζόμενη δίκη για τα εξοπλιστικά οι Κ. Σημίτης, Βαγ. Βενιζέλος, Βάσω Παπανδρέου και Γ. Παπαντωνίου. Απορίες άλλωστε προκαλεί το γεγονός ότι οι «αποκαλύψεις» γίνονται στους εισαγγελείς Ντογιάκο και Πεπόνη κι όχι στη δίκη αυτή που είναι η ίδια κατηγορούμενη. Η ίδια φέρεται να ζήτησε για λόγους «εμπιστοσύνης» να μιλήσει στους δυο εισαγγελείς

Διαψεύδει η Εισαγγελία

Πάντως οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές διαψεύδουν ότι έχει αποφασιστεί η κατάθεση της Σταμάτη. Μάλιστα, φέρονται να είναι επιφυλακτικές και να περιμένουν να δουν τι θα τους πει και πως πριν αξιολογήσουν τη σοβαρότητα, είπε πότε και να τελικά την εξετάσουν.  Επίσης παράμετρος της υπόθεσης είναι τα ψυχολογικά προβλήματα που η ίδια έχει επικαλεστεί και έχουν διαπιστωθεί και για τα οποία άλλωστε κρατείται στο Δρομοκαΐτειο.

“Βόλτες στο βουνό έκανε η Σταμάτη”

Εν τω μεταξύ, σε σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες φρούρησης της Βίκυς Σταμάτη και των ειδικών προνομίων που -όπως λένε- απολάμβανε πριν από την απόδραση, προχώρησαν σήμερα εκπρόσωποι των εργαζομένων του Δρομοκαϊτειου.

Συγκεκριμένα το πρωί ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων μίλησαν στο Mega για το ειδικό καθεστώς φρούρησης που είχε η Βίκυ Σταμάτη πριν την απόδραση, αναφέροντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα ότι οι εξωτερικοί φρουροί επέτρεπαν στη Βίκυ Σταμάτη και έκανε βόλτες στο βουνό και στο δάσος, αρκετές φορές μαζί με τον σύζυγό της Άκη Τσοχατζόπουλο, όποτε αυτός την επισκεπτόταν στο Δρομοκαΐτειο.

“Είναι στα καθήκοντα τους, από τον κανονισμό λειτουργίας, να πηγαίνουν βόλτες στο βουνό την κα Σταμάτη, κατ’ επανάληψη και ενίοτε με τη συνοδεία του κ. Τσοχατζόπουλου;”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο.

Όπως είπαν, το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι “αμιγώς θεραπευτικός χώρος” και όχι “χώρος κράτησης”, ενώ αποκάλυψαν ότι το 2013 από το ίδιο τμήμα όπου κρατείται η Βίκυ Σταμάτη είχε δραπετεύσει και άλλος κρατούμενος, αφγανικής καταγωγής.

Τότε είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί που τον φρουρούσαν. Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο, οι ευθύνες αποδόθηκαν εξ ολοκλήρου στους αστυνομικούς και ούτε καν κλήθηκαν για εξέταση οι νοσηλευτές βάρδιας.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες ο πρόεδρος των εξωτερικών φρουρών των φυλακών Κορυδαλλού είπε ότι θα απαντήσει στις αίθουσες των δικαστηρίων και ξεκαθάρισε ότι οι ίδιοι δεν έπαιρναν μόνοι τους πρωτοβουλίες αλλά εκτελούσαν εντολές.

Εν τω μεταξύ, μετά την απόδραση φαίνεται πως το καθεστώς φρούρησης και των ειδικών προνομίων που απολάμβανε η Βίκυ Σταμάτη τους τελευταίους 15 μήνες που νοσηλευόταν ως κρατούμενη στο Δρομοκαΐτειο καταργείται. Τώρα η Βίκυ Σταμάτη ακόμα και για να κάνει μπάνιο θα παίρνει άδεια και αυτό θα γίνεται παρουσία νοσηλεύτριας.

Πηγή: news247.gr