Η Volkswagen ανεβάζει την επένδυση στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στα 72 δισ. ευρώ

Η Volkswagen ανεβάζει την επένδυση στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στα 72 δισ. ευρώ

Ο CEO της VolkswagenΜατίας Μίλερ θεωρεί ότι έτσι θα ευνοηθεί η προσπάθει βελτίωσης της εικόνας της εταιρείας μετά το σκάνδαλο ντίζελγκεϊτ.

Επενδυτικό σχέδιο ύψους 72 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας ετοιμάζεται να υλοποιήσει η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, με βασικό στόχο να αναπτύξει τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, το υπό εξέταση επενδυτικό σχέδιο δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να επενδύει κάθε χρόνο 14,4 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι πρότινος επένδυε 12 δισ. ευρώ. Η VW αυξάνει τις επενδύσεις στον εν λόγω τομέα καθώς θελεί να ηγηθεί στυην αγορά των αυτόνομων και των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, όπως το επιτάσσει η ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Ματίας Μίλερ θεωρεί ότι έτσι θα ευνοηθεί και η προσπάθει βελτίωσης της εικόνας της εταιρείας μετά το σκάνδαλο ντίζελγκεϊτ. O ίδιος πρότεινε να κατασκευαστούν εκδοχές ηλεκτροκίνητων οχημάτων για 300 μοντέλα της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτων που διεξήχθη στη Φρανκφούρτη στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο κ. Μίλερ επισήμανε ότι «έχουμε αυτό το μήνυμα και θα το διαδώσουμε. Η μεταμόρφωση της βιομηχανίας μας είναι αδιάκοπη και θα ηγηθούμε αυτής της κίνησης». Ο ίδιος είχε υπογραμμίσει ότι το ντίζελ αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς όσον αφορά τη στρατηγική της εταιρείας, παρά την απόφασή της να στραφεί και προς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Σε δηλώσεις του, ο Αρντ Ελινγκχορστ, αναλυτής της εταιρείας Evercore ISI, επισήμανε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να καλωσορίσουν τη δέσμευση της εταιρείας για τη στροφή σε πιο εκσυγχρονισμένες επενδύσεις. Την ίδια στιγμή, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης η μετοχή της εταιρείας σημείωνε άνοδο 1,6%, στα 160,75 ευρώ, όταν η μετοχή άνοιξε στα 159,98 ευρώ, ενώ έχει ενισχυθεί κατά 19% φέτος. Η άνοδος αυτή έχει αντισταθμίσει τις απώλειες που είχε προκαλέσει στη μετοχή της Volkswagen η εμπλοκή της στο σκάνδαλο ντίζελγκεϊτ τον Σεπτέμβριο του 2015.

Διαβάστε επίσης: Η Daimler επενδύει 755 εκατ. δολάρια στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων