Η Volkswagen εξετάζει την περικοπή 30.000 θέσεων εργασίας

Η Volkswagen εξετάζει την περικοπή 30.000 θέσεων εργασίας
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ομίλου VW Group Χέρμπερτ Ντις κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στην Αστυπάλαια, την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβησαν στην Αστυπάλαια για την εκκίνηση του προγράμματος “Astypalaia 4.0” μια μεγάλη πράσινη επένδυση που πραγματοποιεί η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen (VW) , αναπτύσσοντας την ηλεκτροκίνηση στο νησί. Πρόκειται για την κατασκευή της υβριδικής μονάδας, που θα συνδυάζει σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ με μπαταρία αποθήκευσης, και το πρόγραμμα που θα επιδοτεί τα ηλεκτρικά ΙΧ, τα οποία θα τροφοδοτούνται από την «πράσινη» ενέργεια που θα παράγει το νησί. Στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 70% στο τέλος του έργου και στην περικοπή του ενεργειακού κόστους κατά 25%, αποσκοπεί το πρόγραμμα μετατροπής της Αστυπάλαιας σε πρότυπο ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα θα λειτουργήσει πιλοτικά για την αλλαγή του μοντέλου ηλεκτροπαραγωγής σε μικρά ή απομακρυσμένα νησιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Volkswagen εξετάζει την περικοπή 30.000 θέσεων εργασίας προκειμένου να μειώσει τα κόστη και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα απέναντι σε εταιρείες όπως η Tesla, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Handelsblatt.

Η εφημερίδα επικαλείται μια παρουσίαση που έκανε στο εποπτικό συμβούλιο ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να συζητήσουμε για την ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου μας στο Βόλφσμπουργκ σε σχέση με τους νεοεισερχόμενους παίκτες στην αγορά”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της VW Μίχαελ Μάνσκε κληθείς να σχολιάσει.

“Η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη υπάρχουν πολλές καλές ιδέες. Δεν υπάρχουν σαφή σενάρια”, είπε.

Ένας εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων της Volkswagen δήλωσε ότι ενώ δεν θα σχολιάσει την εικασία για το αν ο Ντις έκανε αυτά τα σχόλια, “μια περικοπή 30.000 θέσεων εργασίας είναι παράλογη και αβάσιμη”.