Η βραχυχρόνια μίσθωση ξεπέρασε φέτος την κίνηση του 2019

Η βραχυχρόνια μίσθωση ξεπέρασε φέτος την κίνηση του 2019
Photo: pixabay.com

Σημαντική αύξηση που ξεπερνά τα επίπεδα του 2019 για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο παρουσίασε η κίνηση στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ αντίστοιχη δυναμική εμφανίζουν οι κρατήσεις για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων για βραχυχρόνια μίσθωση, Mint. Μάλιστα ο επικεφαλής της Mint-διαχείριση ακινήτων bnb Νάσος Γαβαλάς ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων(STAMA)σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «μιλάμε για μια ολική ανάκαμψη του κλάδου βραχυχρόνιας μίσθωσης που αντανακλά και στην καλή πορεία του ελληνικού τουρισμού για τη φετινή περίοδο».

Ο κ. Γαβαλάς, υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα φαίνεται να είναι η κερδισμένη των κρατήσεων της “τελευταίας στιγμής”, ενώ με αιχμή του δόρατος τον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, ήδη διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια της επέκτασης της τουριστικής περιόδου και τους φθινοπωρινούς μήνες». Όπως αναφέρει ο κ. Γαβαλάς, «αυτό είναι και το μεγάλο ζητούμενο για την ελληνική τουριστική βιομηχανία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του STAMA, η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην Κρήτη και σε νησιά των Κυκλάδων, όπως η Πάρος, Μύκονος, Νάξος και Σαντορίνη, ενώ σταθερά αυξητική πορεία είχαν τα ακίνητα στα νότια προάστια της Αττικής και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, καθώς και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζει ο κ. Γαβαλάς «η μεγάλη αύξηση του τουρισμού και η διαμονή σε διαμερίσματα και βίλες έχει συμβάλει στην αύξηση των εσόδων των ιδιοκτητών, οι οποίοι φαίνεται να στρέφονται μαζικά στη βραχυχρόνια μίσθωση χάρη στις μεγάλες προοπτικές κέρδους. Ενδεικτικά, στις περιοχές που δραστηροποιούμαστε όπως Αττική, Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Πάρο, η εταιρεία μας είχε αύξηση πάνω από 70% σε νέους συνεργάτες που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων», αναφέρει ο επικεφαλής της Mint.