Η βραχυπρόθεσμη προοπτική της Coinbase είναι «ακόμα ζοφερή», λέει η JPMorgan

Η βραχυπρόθεσμη προοπτική της Coinbase είναι «ακόμα ζοφερή», λέει η JPMorgan
15 June 2022, Baden-Wuerttemberg, Rottweil: The apps application of the cryptocurrency exchange Coinbase is seen on the display of an iPhone SE. Employees are being laid off at numerous cryptocurrency firms. Photo: Silas Stein/ (Photo by Silas Stein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Eνώ η BofA είναι πιο θετική σχετικά με την ικανότητα της εταιρείας να αντιμετωπίσει τον «χειμώνα» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

του Will Canny

Η Coinbase βρίσκεται σε καλή θέση για να ανταπεξέλθει με επιτυχία στον επερχόμενο «χειμώνα» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων και να πάρει μερίδιο αγοράς, δήλωσε η Bank of America σε μια έκθεση την Τρίτη. Επιπλέον, διατήρησε τη σύσταση αγοράς μετά τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.

Τα αποτελέσματα δικαιολογούν «μια σιωπηλή αντίδραση των μετοχών», ανέφερε η έκθεση. Τα καθαρά έσοδα 803 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της τράπεζας και της ευρύτερης αγοράς, ενώ οι προσαρμοσμένες ζημίες 151 εκατομμυρίων δολαρίων προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ήταν καλύτερες από ό,τι αναμενόταν. Είναι σημαντικό ότι η εταιρεία παραμένει «επιφυλακτικά αισιόδοξη» ότι μπορεί να επιτύχει τον στόχο της να μην υπερβεί τα 500 εκατομμύρια δολάρια προσαρμοσμένων ζημιών ΠΦΤΑ για ολόκληρο το έτος, πρόσθεσε η έκθεση.

Οι μετοχές της Coinbase υποχώρησαν σχεδόν 8% στις πρώιμες συναλλαγές στα 80,74 δολάρια.

Η Bank of America σημειώνει ότι η Coinbase δεν είχε έκθεση στις χρεοκοπίες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων που παρατηρήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο. Η εταιρεία έχει επίσης «ιστορικό χωρίς πιστωτικές απώλειες από χρηματοδοτικές δραστηριότητες, διατηρεί περιουσιακά στοιχεία πελατών σε αναλογία 1:1 και οποιαδήποτε δραστηριότητα δανεισμού κρυπτονομισμάτων των πελατών είναι στη διακριτική ευχέρεια του πελάτη, με 100%+ απαιτούμενες εξασφαλίσεις». Αυτές οι αυστηρές πρακτικές διαχείρισης κινδύνου θα αποτελέσουν «θετικό μακροπρόθεσμο παράγοντα διαφοροποίησης» για τη μετοχή, ανέφερε η τράπεζα.

Η JPMorgan είπε ότι η Coinbase είχε αντέξει ακόμα ένα δύσκολο τρίμηνο, ενώ σημείωσε ορισμένα θετικά.

Ο όγκος συναλλαγών και τα έσοδα μειώθηκαν σημαντικά. Τα έσοδα από συνδρομές ήταν επίσης χαμηλότερα, αλλά θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν υπήρχαν υψηλότερα επιτόκια, ανέφερε σε μια έκθεση έρευνας την Τετάρτη.

Η εταιρεία λαμβάνει μέτρα για τη διαχείριση των δαπανών και εκτός από τη μείωση του προσωπικού του Ιουνίου, περιορίζει το μάρκετινγκ και διακόπτει ορισμένες επενδύσεις προϊόντων, ανέφερε το σημείωμα.

Η τράπεζα λέει ότι οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας είναι «ακόμα ζοφερές», σημειώνοντας ότι η εταιρεία αναμένει συνεχή πτώση στους μηνιαίους χρήστες συναλλαγών (MTUs) και στους όγκους συναλλαγών το τρίτο τρίμηνο του 2022, αλλά λέει ότι η Coinbase θα μπορούσε να λάβει περισσότερα «μέτρα μείωσης κόστους» εάν πέσουν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων περαιτέρω.

Η JPMorgan είναι λιγότερο αισιόδοξη από την Bank of America για την εταιρεία βραχυπρόθεσμα, λέγοντας ότι η πίεση στα έσοδα από την πτώση των αγορών κρυπτονομισμάτων θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην τιμή της μετοχής. Ωστόσο, βλέπει κάποια θετικά, συμπεριλαμβανομένων των υψηλότερων επιτοκίων, από τα οποία η εταιρεία θα δημιουργήσει έσοδα. Βλέπει επίσης ευκαιρίες για να αυξήσει τη βάση χρηστών της, αξιοποιώντας σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Η αύξηση των τιμών των κρυπτονομισμάτων τον Ιούλιο και η επικείμενη Συγχώνευση του Ethereum θεωρούνται επίσης θετικοί καταλύτες, πρόσθεσε.

Η τράπεζα διατήρησε την ουδέτερη αξιολόγηση της μετοχής και αύξησε τον στόχο της τιμής στα 64 δολάρια από 61 δολάρια.

Πηγή: Fortune.com