Η Βρετανία «φρενάρει» την απαγόρευση βενζινοκίνητων οχημάτων κατά 5 χρόνια

Η Βρετανία «φρενάρει» την απαγόρευση βενζινοκίνητων οχημάτων κατά 5 χρόνια
epa10262923 (FILE) - Former British Chancellor of the Exchequer and Tory leadership candidate Rishi Sunak at the Conservative Party leadership election hustings at Wembley Arena, London, Britain 31 August 2022 (reissued 24 October 2022). Sunak on 24 October 2022 was designated to succeed Truss as prime minister, after rival candidate Mordaunt withdrew from the party leadership contest, according to a statement Mordaunt published on her Twitter account. EPA/NEIL HALL *** Local Caption *** 57893031 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι Βρετανοί θα μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν μεταχειρισμένα οχήματα μετά από το 2035.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, ανακοίνωσε την Τετάρτη πως η χώρα του θα καθυστερήσει την απαγόρευση πώλησης νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, σε μια κίνηση που αναμένεται να πλήξει τον κλάδο της ηλεκτροκίνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως ανακοίνωσε ο συντηρητικός πρωθυπουργός, η απαγόρευση θα ισχύσει από το 2035 και όχι από το 2030, όπως ήταν σχεδιασμένο μέχρι σήμερα.

«Δεν λέω ότι δεν θα υπάρξουν δύσκολες επιλογές και ούτε εγκαταλείπω κανέναν από τους στόχους και τις δεσμεύσεις μας» υποστήριξε ο Σούνακ.

«Είμαι κατηγορηματικός ότι θα τηρήσουμε τις διεθνείς συμφωνίες μας, συμπεριλαμβανομένων των κρίσιμων υποσχέσεων για το κλίμα στο Παρίσι και στη Γλασκόβη, για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη στον 1,5 βαθμό» υποστήριξε.

Ακόμα, ο Σούνακ δήλωσε πως αναμένει «η συντριπτική πλειονότητα των αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030» αλλά πρόσθεσε «θα πρέπει να είναι δική σας επιλογή να το κάνετε και όχι να επιβάλλεται από την κυβέρνηση».

«Για να μας δώσουμε περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούμε, ανακοινώνω σήμερα ότι θα διευκολύνουμε τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα. Θα εξακολουθείτε να μπορείτε να αγοράζετε βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα και φορτηγά μέχρι το 2035. Ακόμη και μετά από αυτό, θα μπορείτε να τα αγοράζετε και να τα πουλάτε μεταχειρισμένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: