Η Βρετανία βλέπει τέλος στις συνομιλίες με ΕΕ για το Brexit αυτή την εβδομάδα

pixabay.com

Κατά τη βρετανική κυβερνητική πηγή την οποία επικαλέστηκε βρετανικό περιοδικό, Μακρόν και Μέρκελ δεν θεωρείται πιθανό να πιέσουν την ΕΕ να συζητήσει επί της πρότασης Τζόνσον. Καθοριστική η στάση της Ιρλανδίας.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας εργάζεται με βάση το σενάριο ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit θα τερματιστούν εντός της εβδομάδας, έγραψε το περιοδικό The Spectator επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Κατά τη βρετανική κυβερνητική πηγή την οποία επικαλέστηκε το Spectator, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ δεν δείχνει καμία διάθεση να διαπραγματευθεί τις προτάσεις του Λονδίνου, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δεν θεωρείται πιθανό να πιέσουν την ΕΕ να συζητήσει επί της πρότασης που έκανε ο ηγέτης των Συντηρητικών και πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πριν το Δουβλίνο να είναι διατεθειμένο να τις εξετάσει.

«Υπάρχουν αρκετοί στο Παρίσι και στο Βερολίνο που θα ήθελαν να συζητήσουν την προσφορά μας, αλά η Μέρκελ και ο Μακρόν δεν θα πιέσουν [τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ] Μπαρνιέ εκτός αν η Ιρλανδία πει πως θέλει να διαπραγματευθεί», ανέφερε η πηγή, σύμφωνα με το περιοδικό και το δημοσίευμα του ΑΠΕ.