Η βρετανική κυβέρνηση παίρνει μέτρα προσπαθώντας να αποτρέψει τις μαζικές απολύσεις

Η βρετανική κυβέρνηση παίρνει μέτρα προσπαθώντας να αποτρέψει τις μαζικές απολύσεις
epa08301820 British Prime Minister Boris Johnson gives a press conference about the ongoing situation with the COVID-19 coronavirus outbreak inside 10 Downing Street in London, Britain, 17 March 2020. For most people, the new coronavirus causes only mild or moderate symptoms, such as fever and cough. For some, especially older adults and people with existing health problems, it can cause more severe illness, including pneumonia. EPA/MATT DUNHAM / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο υπουργός οικονομικών έχει συναντήσει εκπροσώπους συνδικάτων και βιομηχανικών ενώσεων που έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων, εκτός κι αν βρεθεί βοήθεια μέσα σε διάστημα ημερών μάλλον, παρά εβδομάδων.

Η Βρετανία θα λάβει σήμερα και άλλα μέτρα για να αποτρέψει την κατάρρευση της οικονομίας της.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ θα παρουσιάσει τα σχέδιά του για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ο Σουνάκ έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους συνδικάτων και βιομηχανικών ενώσεων που έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων, εκτός κι αν βρεθεί βοήθεια μέσα σε διάστημα ημερών μάλλον, παρά εβδομάδων.

Αναστολή λειτουργίας αυτοκινητοβιομηχανιών

Στο μεταξύ, η βιομηχανία παραγωγής αυτοκινήτων πολυτελείας Jaguar Land Rover (JLR) ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη το βράδυ την προσωρινή αναστολή της παραγωγής οχημάτων της στις βρετανικές γραμμές παραγωγής από την επόμενη εβδομάδα.

Η JLR ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει την επανάληψη της παραγωγής στις εγκαταστάσεις της, την εβδομάδα της 20ης Απριλίου.

Τα εργοστάσια της JLR στη Βραζιλία και στην Ινδία εξακολουθούν να λειτουργούν, σύμφωνα με μία ανακοίνωση της εταιρίας που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Την ίδια ώρα και η βιομηχανία παραγωγής αυτοκινήτων πολυτελείας Bentley ανακοίνωσε ότι  θα σταματήσει την παραγωγή της στη βρετανική εργοστασιακή μονάδα της από σήμερα και για τέσσερις εβδομάδες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η μητρική της εταιρία Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή της στα εργοστάσιά της στην Ευρώπη, καθώς η πανδημία πλήττει τις πωλήσεις των οχημάτων, ενώ προβλήματα προκαλούνται και στις αλυσίδες εφοδιασμού ανταλλακτικών.

Ωστόσο, μία βιομηχανική μονάδα της Bentley στη βόρεια Αγγλία εξακολουθεί να λειτουργεί.

Αναστολή λειτουργίας εφημερίδας

Στο μεταξύ, η  εφημερίδα City AM που εκδίδεται στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι προχωρεί στην προσωρινή αναστολή της έντυπης έκδοσης της, καθώς η βιομηχανία των εκδόσεων πλήττεται από τις οικονομικές συνέπειες της εξάπλωσης του κοροναϊού.

«Μετά την έκδοση της Παρασκευής (20 Μαρτίου) η City AM θα αναστείλει προσωρινά την έντυπη έκδοσή της μέχρι την επιστροφή των αναγνωστών μας στην πρωτεύουσα.

Η ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας θα είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική σελίδα CityAM.com, όπως ήταν πάντα διαθέσιμη» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκδοτικός όμιλος City AM Media Group.