Η Wall Street καλωσόρισε την Trivago: Όσα πρέπει να ξέρετε

Η Wall Street καλωσόρισε την Trivago: Όσα πρέπει να ξέρετε

Το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό site αναζήτησης ξενοδοχείων μπήκε στο Χρηματιστήριο.

Η Trivago πραγματοποίησε δημόσια εγγραφή την Παρασκευή, μετά τον διαχωρισμό της από την Expedia. Η εταιρεία τιμολόγησε τις μετοχές στα 11 δολάρια και έκλεισε την ημέρα στα 11.85 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 7,73%.

Συνολικά η εταιρεία συγκέντρωσε 287 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο της στρατηγικής της για περαιτέρω ανάπτυξη και εξαγορές. Οι αναλυτές βέβαια είχαν τοποθετήσει τον στόχο μεταξύ 13 – 15 δολαρίων στις προβλέψεις τους.

Η Trivago κατάφερε να πετύχει σημαντική ενίσχυση των εσόδων της στο εννεάμηνο του 2016, καθώς ο κύκλος εργασιών της έφτασε τα 425 εκατ. δολάρια, την ώρα που το 2015 είχε κλείσει στα 324,6 εκατ. δολάρια για όλο το έτος.

«Σημειώσαμε μαζική ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο» ανέφερε ο CEO Rolf Schromgens στο TechCrunch. Η γερμανική εταιρεία επικεντρώνεται πλέον στην αγορά της Αμερικής για αυτό και επέλεξε την είσοδό της στον Nasdaq.

Μέχρι στιγμής η Trivago δεν σκοπεύει να ανοίξει περισσότερο τις βασικές δραστηριότητες της που αφορούν τις αναζητήσεις ξενοδοχείων, καθώς σύμφωνα με τον CEO της το μοντέλο αποδίδει και έχει ακόμα πολλά να δώσει.

Όσον αφορά στην Expedia, ακόμα ελέγχει ένα μερίδιο στη Trivago που εδράζει στη Γερμανία. Υπενθυμίζεται ότι το 2012 έδωσε 632 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει την πλειοψηφία.

Η Trivago που ιδρύθηκε το 2005 είχε λάβει και χρηματοδοτηση από το HOWZAT Media με έδρα το Λονδίνο.