Η Walmart μπλόκαρε από τα δίκτυα της εργαζόμενο που διαμαρτυρήθηκε για τις πωλήσεις όπλων

Η Walmart μπλόκαρε από τα δίκτυα της εργαζόμενο που διαμαρτυρήθηκε για τις πωλήσεις όπλων
epa06952747 (FILE) - A file picture dated 28 November 2013 of customers come and go during a sale at a Walmart on Thanksgiving Day in Alexandria, Virginia, USA (reissued 16 August 2018). Walmart on 16 August 2018 released their 2nd quarter 2018 results, saying their revenue stood at 128 billion USD, an increase of 4,7 per cent year-on-year. Walmart International net sales were 29,5 billion USD, an incrase of 4,0 per cent. EPA/MICHAEL REYNOLDS *** Local Caption *** 51122728 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ένας εργαζόμενος της Walmart έμεινε χωρίς πρόσβαση στα δίκτυα της εταιρείας αφότου οργάνωσε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της στάσης του κολοσσού της λιανικής σε σχέση με τις πωλήσεις όπλων.

του Matthew Boyle, Bloomberg

Ο 23χρονος Thomas Marshall, μάνατζερ στο τμήμα ηλεκτρονικού εμπορίου της Walmart στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια, ζήτησε από τους άλλους εργαζομένους να πάρουν μονοήμερη αναρρωτική άδεια για να λείψουν από τη δουλειά ή να φύγουν νωρίτερα από τη δουλειά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες πωλήσεις όπλων από την εταιρεία. Παράλληλα, ενθάρρυνε τους συναδέλφους του να υπογράψουν μια διαδικτυακή έκκληση που ζητά από την εταιρεία να πάψει να πουλάει όπλα και πυρομαχικά, ύστερα από τα δύο πρόσφατα κρούσματα ένοπλης βίας σε καταστήματα της Walmart.

Σύμφωνα με τον Marshall, η Walmart προέβη σε αντίποινα μπλοκάροντας την πρόσβασή του τόσο στον εταιρικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του στο Outlook, όσο και στην πλατφόρμα ενδο-εταιρικής συνεργασίας Slack, όπου είχε ανεβάσει αρχικά το κάλεσμα για συμμετοχή στη διαμαρτυρία.

Ο Randy Hargrove, εκπρόσωπος της Walmart, επιβεβαίωσε ότι απαγορεύτηκε προσωρινά η πρόσβαση του Marshall στα εταιρικά δίκτυα και είπε ότι αυτή θα επιτραπεί εκ νέου όταν επιστρέψει στη δουλειά, αφού προηγηθεί επανεξέταση της περίπτωσής του.

Η Walmart έχει δηλώσει ότι δεν σχεδιάζει να αλλάξει την πολιτική της αναφορικά με τις πωλήσεις όπλων, και ο Hargrove αποδοκίμασε την στάση του Marshall, λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλοί άλλοι γόνιμοι τρόποι για να προσφέρουν ανατροφοδότηση οι εργαζόμενοι».

Ο Marshall, από τη μεριά του, είπε ότι η απενεργοποίηση των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δεν τον έχει αποθαρρύνει. «Μας απαγόρευσαν την πρόσβαση σε όλα τα συστήματα, τελειώνοντάς μας ουσιαστικά από τις δουλειές μας χωρίς να μας έχουν ακόμα απολύσει» επεσήμανε χαρακτηριστικά. «Θα ζητήσουμε νομική συνδρομή».

Η διαμαρτυρία καταδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Walmart καθώς προσλαμβάνει ολοένα και περισσότερους εργαζομένους στον κλάδο της τεχνολογίας που τείνουν να είναι νεότεροι και αριστερών πεποιθήσεων σε σχέση με το προσωπικό στα καταστήματα και τις αποθήκες.