Η WIND δίνει «ζωή» στο Μερόπειο Ίδρυμα

Η WIND δίνει «ζωή» στο Μερόπειο Ίδρυμα
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Το δεύτερο κλιματικά ουδέτερο κατάστημα, η αρχιτεκτονική σημασία του κτηρίου και ο τόπος συνάντησης της τεχνολογίας με την ιστορία.

Να δώσει «ζωή» σε ένα ιστορικής σημασίας κτήριο, το Μερόπειο Ίδρυμα, το οποίο χτίστηκε το 1914 και από το 1970 έως και σήμερα αναλάμβανε την φροντίδα ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες στερούνται βασικών πόρων, αποφάσισε η WIND μετατρέποντάς το στο δεύτερο κλιματικά ουδέτερο κατάστημά της.

«Είναι ένα κτήριο που εκπροσωπεί τον εκλεκτικισμό του προηγούμενου αιώνα και συνιστά ένα κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή. Η WIND ανέλαβε να ενισχύσει το ίδρυμα και παράλληλα την πλήρη ανακαίνισή του, μετατρέποντάς το σε κέντρο ζωής μέσω της δημιουργίας ενός καταστήματος. Μια τέτοια κίνηση συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση που τόσο έχουμε ανάγκη στην Ελλάδα. Το κτήριο έχει σημαντική ιστορική αξία καθώς συνδέεται με τις οικογένειές Βενιζέλου και Χατζηκυριάκου» τόνισε ο Ελευθέριος Σκιαδάς, Πρόεδρος του Μεροπείου Ιδρύματος στο Digital Press Event «Ζήσε την Τεχνολογία σε ένα χώρο με ιστορία» που διοργάνωσε η WIND.

Το κατάστημα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία τεχνολογίας και εξυπηρέτησης στους επισκέπτες. Χωρίζεται νοητά σε διαφορετικές ζώνες που ακολουθούν την κατηγοριοποίηση του συνόλου των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει η WIND, με στόχο τη διάδραση και την ξεχωριστή εμπειρία του πελάτη. Οθόνες digital είναι τοποθετημένες σε όλο το κατάστημα και επικοινωνούν τις τρέχουσες υπηρεσίες και τα νέα προϊόντα τεχνολογίας, ώστε ο επισκέπτης να ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο κατάστημα.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τσαπρούνης, Corporate Affairs Executive Director της WIND μίλησε για το βιώσιμο πλάνο του Ομίλου και την υλοποίηση 25 στόχων για το 2025.

«Όλα μας τα καταστήματα έχουν φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και χρησιμοποιούν αποκλειστικά led νέας τεχνολογίας. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Green Pand, δίνουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή και είτε να πάρουν το αντίστοιχο αντίτιμο, είτε να λάβουν μία έκπτωση στην επόμενη αγορά κινητού. Θέλουμε να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο στο πώς η τεχνολογία συνεισφέρει στην βιωσιμότητα της περιοχής».

Ο κ. Τσαπρούνης πρόσθεσε πως είναι το δεύτερο κατά σειρά κλιματικά ουδέτερο κατάστημα του Ομίλου WIND και το μεγαλύτερο σε έκταση (230 m² ) και πως ο στόχος της διοίκησης είναι  μέχρι το 2025, το 10% των καταστημάτων να έχουν πάρει την πιστοποίηση ότι είναι κλιματικά ουδέτερα.

«Internet of things, 5G, fiber to the home, fiber to the building και πλέον fiber to the company, κερδίζουν σταδιακά έδαφος για τους εταιρικούς μας πελάτες. Πανελλαδικά έχουμε 150 εξωτερικούς πωλητές και προσωποποιημένο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών. Το μεγάλο μας στοίχημα ήταν να διασώσουμε αυτό το ιστορικό κτήριο και να το μετατρέψουμε σε τόπο πωλήσεων, αλλά και σε ένα τόπο ιστορίας, ενημέρωσης και γνωριμίας με την τεχνολογία» κατέληξε ο κ. Τσαπρούνης.

Η ιστορία του Μεροπείου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα (1914), όταν ένα κοριτσάκι, η Μερόπη, έχασε την μάχη με τον θάνατο στα 12 της χρόνια. Μετά από αυτό οι γονείς της αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα Ίδρυμα, το Μερόπειο, αφιερωμένο στη μνήμη της, που μέσω της προσφοράς και της εθελοντικής εργασίας πολλών ανθρώπων, προσέφερε όπου η κοινωνία είχε ανάγκη. Μόρφωσε εκατοντάδες άπορα κορίτσια, συντληρησε πρόσφυγες μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, οργάνωσε συσσίτια στα χρόνια της Κατοχής και λειτούργησε ως ολοήμερος παιδικός σταθμός. Από το 1970 το Ίδρυμα βρέθηκε κοντά στην Τρίτη Ηλικία αναλαμβάνοντας την φροντίδα ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες στερούνται βασικών πόρων.