Η Yoleni’s ταξιδεύει εκατοντάδες ελληνικά προϊόντα στην Αμερική

Η Yoleni’s ταξιδεύει εκατοντάδες ελληνικά προϊόντα στην Αμερική
Photo:

Στα τέλη Απριλίου ανοίγει το πρώτο κατάστημα delicatessen ελληνικών προϊόντων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ένα δυναμικό βήμα πέρα από τον Ατλαντικό ετοιμάζεται να κάνει το ηλεκτρονικό delicatessen ελληνικών προϊόντων Yoleni’s, ανοίγοντας φυσικό κατάστημα στην Αμερική. Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής μάρκετινγκ της Yoleni’s Hellas, Γιάννης Γεωργιάδης, περί τα τέλη Απριλίου θα ανοίξει το πρώτο φυσικό κατάστημα της Yoleni’s, στην πολιτεία του Road Island στην πρωτεύουσα Providence, το δεύτερο φυσικό κατάστημα μετά από αυτό που λειτουργεί ήδη στην Αθήνα, στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, προτεραιότητα της εταιρείας είναι η Αμερική και όλοι οι συνεργάτες δουλεύουν για το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο (project).

Σημειώνεται ότι ο συνεργάτης (master franchise) που έχει αναλάβει την ευθύνη ανάπτυξης του σήματος θα αναπτύξει στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγγλίας εννέα με δέκα καταστήματα μέχρι το 2020. Το κατάστημα στην Αμερική, θα στεγαστεί στο ισόγειο ενός διατηρητέου κτιρίου του 1852. Εκεί θα διατίθενται περίπου 600 ελληνικά προϊόντα, αλλά και επιλεγμένα τοπικά προϊόντα, με στόχο οι καταναλωτές της τοπικής κοινωνίας να έρθουν πιο κοντά στην ελληνική διατροφική κουλτούρα.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του νέου εγχειρήματος της εταιρείας στην Αμερική εκτιμώντας ότι πολύ σύντομα θα κερδίσει την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

Αναφορικά με τα σχέδια της εταιρείας εντός συνόρων, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ικανοποιημένος για την πορεία του καταστήματος στο Κολωνάκι. Ο ίδιος επισημαίνει ότι «η Yoleni’s γεννήθηκε μέσα στην κρίση και οι άνθρωποί της από την αρχή ήξεραν ότι η ανάληψη ενός τέτοιου εγχειρήματος μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα δεν θα ήταν πολύ εύκολη υπόθεση. Ωστόσο το εγχείρημα πέτυχε και είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία του. Αισιοδοξούμε ότι η πολύ καλή πορεία θα συνεχιστεί με δεδομένη και την άνοδο της τουριστικής κίνησης στη χώρα».

Ενδεικτικό της επιτυχίας του εγχειρήματος είναι το γεγονός ότι οι ιδρυτές της Yoleni’s πραγματοποιούν συζητήσεις για να δημιουργήσουν φυσικό κατάστημα και στην ελληνική περιφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό διερευνήθηκε πριν λίγους μήνες η πιθανότητα δημιουργίας καταστήματος στη Θεσσαλονίκη χωρίς ωστόσο να ληφθεί προς το παρόν κάποια απόφαση. «Αξιολογούμε όλες τις προτάσεις και αν παρουσιαστεί μια ιδανική θα προχωρήσουμε στην υλοποίησή της» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργιάδης.

Το www.yolenis.com είναι το ελληνικό ηλεκτρονικό delicatessen με 2.500 αυθεντικά προϊόντα τοπικού χαρακτήρα περισσοτέρων από 220 μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ξεκίνησε το 2013 με προσήλωση στην προώθηση των προϊόντων της ελληνικής γης, αναδεικνύοντας διεθνώς το γαστρονομικό της πλούτο. Τα ιδιαίτερα αυτά προϊόντα απολαμβάνουν ήδη καταναλωτές σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το φθινόπωρο του 2015 στις ΗΠΑ, μέσα σε 16 έως 36 ώρες από την παραγγελία.

Οι δράσεις της Yoleni’s εκτείνονται στην παροχή υπηρεσιών εταιρικού δώρου, με ευρύ δίκτυο πελατών και στην κάλυψη εξαγωγικών projects, υποστηρίζοντας με προϊόντα και τεχνογνωσία συνεργάτες σε όλον τον κόσμο.

Από το Νοέμβριο του 2016 η Yoleni’s επεκτάθηκε με τη δημιουργία του πρώτου πολυχώρου της ελληνικής γαστρονομίας στο κέντρο της Αθήνας, το Yoleni’s Flagship store, το οποίο αποτελεί πρότυπο για τα επόμενα μεθοδικά βήματα ανάπτυξης σε νέες αγορές.

Στην αναγνωρισιμότητα και την ανάπτυξη της Yoleni’s σημαντικό ρόλο είχε το ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας, www.hellenicaward.com, που έλαβε τον Ιούνιο του 2015 η εταιρεία, προκαλώντας το ενδιαφέρον νέων αγορών για συνεργασία σε επίπεδο αντιπροσώπευσης. Το «Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας» που στόχο έχει την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στην Ελλάδα, στηρίζει τις βραβευμένες επιχειρήσεις και τους παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και καθοδήγηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Το Fortune σας ξεναγεί στο Yoleni’s και αποκαλύπτει το νέο του «πρόσωπο»