Ιαπωνική τράπεζα επέλεξε εργαλεία της Profile για το treasury management

Η πλατφόρμα θα εγκατασταθεί στα γραφεία του Οργανισμού που βρίσκονται στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Σιγκαπούρη, τη Μπανγκόκ, το Χονγκ Κονγκ και τη Σαγκάη.

Η Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, ανακοινώνει ότι η Sumitomo Mitsui Trust Bank, (SuMiTB) με έδρα το Τόκιο, επέλεξε τη λύση Acumennet για να υποστηρίξει τις εργασίες Treasury του οργανισμού, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊλάνδη.

Από το 1925, η SuMiTB παρέχει τραπεζικές και trust banking υπηρεσίες στην Ιαπωνία. Ειδικότερα, προσφέρει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως κοινοπρακτικά δάνεια, χρηματοδότηση ακινήτων και έργων, καθώς και λοιπά χρηματοοικονομικά προϊόντα, υπηρεσίες asset management και διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, αλλά και  συμβουλευτικές υπηρεσίες, σε εταιρικούς πελάτες και σε θέματα Εξαγορών και Συγχωνεύσεων.

Προκειμένου να αντικαταστήσει τα τραπεζικά συστήματα που χρησιμοποιεί μέχρι τώρα, η SuMiTB αναζητούσε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για την υποστήριξη των Trading και Risk εργασιών της στο Treasury Management, που θα επιτρέπει τυποποίηση των διαδικασιών στις διεθνείς δραστηριότητές της, μέσω ολοκληρωμένου STP μηχανισμού που θα αυτοματοποιήσει το front και back office και θα αποτρέπει διπλοεγγραφές. Η SuMiTB ήθελε να εγκαταστήσει μια ενιαία βάση δεδομένων με σκοπό την πλήρη διαχείριση τους σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να ανταποκρίνεται επιτυχώς στις προκλήσεις των διαφορετικών ωρών εργασίας, του όγκου και της εμπιστευτικότητας, που υπάρχουν μεταξύ χωρών. Η SuMiTB πρόκειται να υλοποιήσει τη λύση Acumennet σε cloud περιβάλλον αποκομίζοντας όλα τα οφέλη της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Η λύση θα εγκατασταθεί στα γραφεία του Οργανισμού που βρίσκονται στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Σιγκαπούρη, τη Μπανγκόκ, το Χονγκ Κονγκ και τη Σαγκάη.

Κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού καταξιωμένων προμηθευτών λογισμικού, η SuMiTB επέλεξε το Acumennet αξιολογώντας ό,τι ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις της τράπεζας, με τις front office υποστηρικτικές λειτουργίες του και το μεγάλο πλήθος των εργαλείων financial instruments που είναι διαθέσιμα καλύπτοντας όλο το φάσμα των  FX, MM, Securities, OTC derivatives καθώς και Exchange Traded derivatives. Σημειωτέον, ότι η αποτίμηση σύνθετων financial instruments ενημερώνεται στο back office ώστε να επιτευχθεί ορθή λογιστική απεικόνιση του P & L.

Το Acumennet θα εξασφαλίσει ευελιξία και αποτελεσματικότητα εργασιών, ενσωματώνοντας όλες τις πλατφόρμες διαπραγμάτευσης που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από την SuMiTB. Επίσης, θα υποστηρίξει τη διασύνδεση συστημάτων για επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανάγκη παρέμβασης του χρήστη καθ’ όλο τον κύκλο ζωής των συναλλαγών.

Ο Όμιλος Profile Software και η θυγατρική του Login S.A. επενδύουν ανελλιπώς στη διαρκή ανάπτυξη της λύσης Acumennet  εμπλουτίζοντας σημαντικά τη λειτουργικότητα της, καθώς και την εμπειρία του χρήστη, με σύγχρονα εργαλεία που ανταποκρίνονται στις εξελίξεις της αγοράς και υποστηρίζουν πλήρως STP εργασίες, παρέχοντας έτσι, ένα σύγχρονο και αυτοματοποιημένο περιβάλλον, ώστε να καλύπτουν επιτυχώς, το σύνολο των συναλλαγών σε όλο το εύρος οποιουδήποτε τραπεζικού οργανισμού, ανεξαρτήτως μεγέθους και διασποράς εργασιών σε διαφορετικές χώρες.