ΗΑΤΤΑ: Ρίχνει γέφυρα με την τουριστική αγορά της Ινδίας

ΗΑΤΤΑ: Ρίχνει γέφυρα με την τουριστική αγορά της Ινδίας

Μέλη του Συνδέσμου ΟΤΟΑΙ και του Συνδέσμου Tour Operators Εξερχόμενου Τουρισμού της Ινδίας θα πραγματοποιήσουν στη χώρα μας το Ετήσιο Συνέδριό τους.

Η Ελλάδα είναι αναμφίβολα μια ώριμη τουριστική αγορά, η οποία έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια στη συνείδηση των επισκεπτών. Για να παραμένει όμως το τουριστικό της προϊόν ελκυστικό, θα πρέπει να διευρύνει διαρκώς το πελατολόγιό της τόσο με το να «πιάνει» διαφορετικές κατηγορίες τουριστών, όσο και με το να το προβάλει σε νέες αγορές-στόχους.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ο ΗΑΤΤΑ, ο οποίος στοχεύει στο να προωθήσει τον ελληνικό τουρισμό και να ενισχύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα των τουριστικών γραφείων της χώρας, αυτή τη φορά προς την αγορά της Ινδίας.

Το έδαφος για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών πάνω σε ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό έχει στρωθεί εδώ και καιρό, ενώ για πρώτη φορά ο ΗΑΤΤΑ θα φιλοξενήσει στη χώρα μας τα μέλη του Συνδέσμου ΟΤΟΑΙ, του Συνδέσμου Tour Operators Εξερχόμενου Τουρισμού της Ινδίας, τα οποία θα πραγματοποιήσουν στην Ελλάδα το Ετήσιο Συνέδριό τους.

Συνολικά 95 tour operators του εξερχόμενου τουρισμού της μεγάλης αγοράς της Ινδίας θα γνωρίσουν την Αττική και τη Σαντορίνη στο ταξίδι τους, με σκοπό να εντάξουν την Ελλάδα στα προγράμματά τους.

Το όφελος από μια τέτοια κίνηση θα είναι τεράστιο για τη χώρα μας, αφού μιλάμε για μια χώρα με πληθυσμό  άνω των 1,25 δισεκατομμυρίων ανθρώπων (βάσει των τελευταίων στοιχείων του 2013) και επί της ουσίας για τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως, μετά την Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Φεβρουάριο, οι Ινδοί επισκέπτες της μεγάλης έκθεσης ΟΤΜ ήταν εκείνοι που επέλεξαν το περίπτερο του ΗΑΤΤΑ για το πρώτο βραβείο του «Αγαπημένου Προορισμού» για τα ταξίδια τους. Εκτιμάται δε πως με το συγκεκριμένο «fam trip» οι Έλληνες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού θα έχουν τη δυνατότητα να συνάψουν σημαντικές συμφωνίες και να «χτίσουν» σταδιακά τη σχέση τους με μια αγορά που θεωρείται προσοδοφόρα.

Τα σχέδια βεβαίως του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) δεν σταματούν εδώ, αφού έχουν προγραμματιστεί πλήθος εκδηλώσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις προοπτικές ανάπτυξης που διαφαίνονται.

Εξίσου σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση του εν λόγω ταξιδιού έπαιξαν και οι χορηγοί, οι οποίοι θα φροντίσουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των  μελών του Συνδέσμου ΟΤΟΑΙ και του Συνδέσμου Tour Operators Εξερχόμενου Τουρισμού της Ινδίας που θα επισκεφτούν τη χώρα μας.

Μεταξύ των χορηγών, είναι τα ξενοδοχεία Grande Bretagne, King George, Hilton, Intercontinental, Caravel, Royal Olympic, Radisson Blue Park, Titania, NJV Athens Plaza, Aressana, Majestic, Mystique, Dana Villas, Kallisti Fira, την Blue Star Ferries, την Hydraiki Naval, το Μουσείο της Ακρόπολης, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το ΟΑΚΑ, η εταιρεία Podimatas AV, τα τουριστικά γραφεία MIDEAST, ARGO, KEY Tours, G.O. Tours, ACE Travel, Sunset, Hellenic Island Services Σαντορίνης, Andy’s Tours, Bellair Travel & Tourism, Another Tour Σαντορίνης, Santo Line Σαντορίνης, Ganymedes Tours Travelway και GR Bollywood Travel, την Olympic Cruises και η  ΕΠΕΣΤ.