Ειδικό δικαστήριο για τα Μνημόνια ζητάει ο Πάνος Καμμένος

Ειδικό δικαστήριο για τα Μνημόνια ζητάει ο Πάνος Καμμένος

O Τέρενς Κουίκ επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝΕΛ.

Συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης της Θράκης, παραχώρησε πριν από λίγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην Αλεξανδρούπολη, όπου περιοδεύει.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την τοποθέτηση του εκπροσώπου των Αν.Ελ. Τέρενς Κουίκ, ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματός του, λέγοντας ότι επέδειξε μεγάλη κινητικότητα σε όλη τη χώρα καθώς και την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε με δριμύτητα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Αναφέρθηκε σε τοπικά θέματα παρουσιάζοντας προτάσεις των Αν.Ελ. για το νομό Έβρου, ενώ για τις εκλογές είπε ότι «τέσσερα κόμματα το ΠΑΣΟΚ, η κίνηση του Παπανδρέου, η ΝΔ και το Ποτάμι βρίσκονται στην ίδια ευθεία».

Ο κ.Καμμένος τόνισε ακόμη, ότι «όλοι θα αποδώσουν λογαριασμό για την κατάσταση στην οποία έφτασε η χώρα» και έκανε λόγο για «εξεταστικές επιτροπές για το μνημόνιο», καθώς και «για ειδικό δικαστήριο».

Επίσης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε ότι ο τελευταίος επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, Μανώλης Κοντοπυράκης του είπε πρόσφατα σε συνάντησή τους στα Χανιά, ότι «είχε δώσει συνέντευξη σε αμερικάνικο κανάλι αλλά με παρέμβαση της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του τότε πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, δεν μεταδόθηκε ποτέ».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά είπε ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα αφήσουν να εκβιάζεται η Ελλάδα, ούτε με αποστολή πλοίων στο Καστελόριζο ούτε με ασκήσεις αποκλεισμού πλοίων», ενώ έστειλε αυστηρό μήνυμα στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, λέγοντας ότι «πρέπει να περιοριστούν στην αυστηρή διπλωματική δραστηριότητα και να μην επιχειρούν να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά της συνθήκης της Λωζάνης».

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα παιδείας και είπε ότι «όλοι οι Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, έχουν δικαίωμα να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα».