Ειδοποίηση από το 112 για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές- Τι αναφέρει το μήνυμα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας», είναι η οδηγία που δίνεται με την ειδοποίηση μέσω 112.

Έκτακτο μήνυμα έστειλε το 112 υπό τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού μετά την επιστροφή των παραθεριστών.

Πιο συγκεκριμένα λίγο πριν τις 13.30 οι πολίτες έλαβαν μήνυμα με σκοπό να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά την επιστροφή τους από τις διακοπές στο κλεινόν άστυ, λόγω αυξημένου κινδύνου διασποράς του νέου κορωνοϊού.

«Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας», είναι η οδηγία που δίνεται με την ειδοποίηση μέσω 112.

Μέτρα για όσους επιστρέφουν από διακοπές

Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού υπήρξε αυστηρή σύσταση για όσους επιστρέφουν από διακοπές.

Πιο συγκεκριμένα υπήρξε συμβουλή για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Στα μέτρα της κυβέρνησης περιλαμβανόταν ακόμα σύσταση που ανέφερε: «Όλοι όσοι επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτοί που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο για το νέο κορωνοϊό με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων τους».