Ιδού πόσο θα σας κοστίσει να κλωνοποιήσετε το κατοικίδιό σας

Ιδού πόσο θα σας κοστίσει να κλωνοποιήσετε το κατοικίδιό σας
epa06564442 Two Еру pug dogs await their turn to be judged during dog exhibition in Bishkek, Kyrgyzstan, 25 February 2018. Dog breeders from Kazakhstan and Kyrgyzstan took part in the exhibition. EPA/IGOR KOVALENKO

Το μέλλον είναι εδώ.

 

του Chris Morris

Ορισμένες προσωπικότητες ξοδεύουν τις περιουσίες τους σε αυτοκίνητα ή κοσμήματα ή ακίνητα. Η Barbra Streisand, απ’ την άλλη, ξόδεψε ένα μέρος της δικής της περιουσίας κλωνοποιώντας το σκυλί της δύο φορές μετά το θάνατό του.

Αυτό εξέπληξε πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι δεν συνειδητοποίησαν καν ότι κάτι τέτοιο ήταν δυνατό. Είναι, αλλά (όπως θα περίμενε κανείς) δεν είναι διόλου φθηνό.

Η κλωνοποίηση σκύλων ήρθε στο προσκήνιο το 2005 στην Κορέα. Εκείνος ο σκύλος, ένα αφγανικό κυνηγόσκυλο που ονομαζόταν Snuppy, έζησε μέχρι το 2015. Από τότε, άλλες εταιρείες έχουν επικεντρωθεί στη συγκεκριμένη πρακτική, με το Ερευνητικό Ίδρυμα Βιοτεχνολογίας Sooam της Νότιας Κορέας να είναι ένας από τους ηγετικούς «παίκτες» στον χώρο.

Ωστόσο, για να αντιγράψετε το κουτάβι σας, η ομάδα θα σας χρεώσει 100.000 δολάρια.

Αυτό το ποσό είναι διπλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο που χρεώνει μια εταιρεία κλωνοποίησης σκύλου στο Τέξας. Η Viagen Pets θα αποθηκεύσει το DNA του σκύλου σας (ή της γάτας σας) σε μια εγκατάσταση κρυο-αποθήκευσης. Προσθέστε το σε ένα ωάριο δωρητή για να δημιουργήσετε ένα έμβρυο και εμφυτεύστε το σε μια παρένθετη …μαμά.

Πρόκειται για μια διαδικασία έξι έως επτά μηνών, αλλά υπάρχει μια λίστα αναμονής αυτή τη στιγμή. Τα σκυλιά κοστίζουν 50.000 δολάρια. Οι γάτες κοστίζουν το μισό.

Οι κλώνοι μπορεί να μοιάζουν με το παλιό σας σκυλί, αλλά θα συμπεριφέρονται άραγε όπως αυτό; Αυτό είναι λίγο πιο αμφίβολο – και ακόμη και η Streisand δεν γνωρίζει την απάντηση. Όχι ακόμα, τουλάχιστον.

«Έχουν διαφορετικές προσωπικότητες», είπε η Streisand στο Variety. «Περιμένω να μεγαλώσουν για να δω αν θα έχουν τα καστανά μάτια και την σοβαρότητά του» (προηγούμενου σκύλου της).