Ιδρύθηκε η ομοσπονδία ταξιδιών Ελλάδας

Ιδρύθηκε η ομοσπονδία ταξιδιών Ελλάδας

Μέλη αυτής της ομοσπονδίας θα είναι ταξιδιωτικά γραφεία από Αθήνα, Ρόδο, Ρέθυμνο, Σάμος, Κυκλάδες, Χανιά και Σύρο.

Την ίδρυση ομοσπονδίας ταξιδιών Ελλάδας (Hatta Federation) ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων (Hata) Λύσανδρος Τσιλίδης από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του συνδέσμου, που έλαβε χώρα σήμερα. Μέλη αυτής της ομοσπονδίας, όπως είπε, θα είναι ταξιδιωτικά γραφεία από Αθήνα, Ρόδο, Ρέθυμνο, Σάμος, Κυκλάδες, Χανιά και Σύρο.

Η παρούσα ομοσπονδία κρίθηκε σκόπιμη για να είναι ξεκάθαρος και διακριτός ο ρόλος των τουριστικών γραφείων ως οι βασικοί πωλητές των ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Κύριος εξάλλου στόχος του Hatta παραμένει η ίδρυση τουριστικού επιμελητηρίου όπου και θα ενταχθούν οι δραστηριότητες των ταξιδιωτικών γραφείων. Ο κύριος Τσιλίδης σημείωσε ότι στόχος του Hatta είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και για το λόγο αυτό θα τρέξει πρόγραμμα προβολής της Αθήνας με την υλοποίηση συγκεκριμένου τουριστικού πακέτου.

Στην παρέμβαση της, η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Έλενα Κουντουρά στάθηκε στον κομβικό ρόλο των τουριστικών γραφείων επισημαίνοντας ότι η πολιτεία είναι σύμμαχος του κλάδου για το καλό του ελληνικού τουρισμού. Έμφαση, ανάφερε η κα Κουντουρά, θα δοθεί στην αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών και στην εκπαίδευση.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ