Ιδρύθηκε το πρώτο επενδυτικό κεφάλαιο που επενδύει σε ουίσκι!

Ιδρύθηκε το πρώτο επενδυτικό κεφάλαιο που επενδύει σε ουίσκι!

Πλέον μπορείτε να αποκτήσετε κι εσείς μερίδιο στο πρώτο επενδυτικό κεφάλαιο που επενδύει σε ουίσκι.

της Emily Price

Το Single Malt Fund είναι μία μοναδική επενδυτική ευκαιρία. Οι επενδυτές στη Σουηδία έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα μικρό μερίδιο σε μια μεγάλη συλλογή σπάνιων, limited edition ουίσκι.

Σε αντίθεση με άλλα παρεμφερή κεφάλαια που επενδύουν σε εταιρείες παραγωγής ουίσκι, το συγκεκριμένο επενδύει στο ποτό αυτό καθαυτό.

«Αντί για χρυσό, αγοράζουμε υγρό χρυσό» δήλωσε ο Christian Svantesson, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του κεφαλαίου, στο Atlas Obscura. Μπορεί όλο αυτό να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ουίσκι έχει αναδειχθεί σε ένα αρκετά καλό επενδυτικό στοιχείο τα τελευταία χρόνια. Την τελευταία δεκαετία, η απόδοση των σπάνιων ουίσκι είναι περίπου 25% και η αξία των 100 ακριβότερων ουίσκι έχει αυξηθεί κατά 447% από το 2010 μέχρι σήμερα.

Ο στόχος του Single Malt Fund από πλευράς απόδοσης είναι 10 τοις εκατό – μια αρκετά συντηρητική εκτίμηση.

Το Single Malt Fund θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο Nordic Growth Market και θα ρευστοποιηθεί μετά από έξι χρόνια. Οι επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν και μπουκάλια από το απόθεμα του κεφαλαίου διαδικτυακά, αγοράζοντας εμμέσως από τον εαυτό τους.

Οι αρχικές αντιδράσεις στη δημιουργία του κεφαλαίου είναι αρκετά θετικές. Σε συνέντευξή του στο Business Insider, ο Svantesson ανέφερε ότι οι πρώιμοι επενδυτές είναι «συνετά χαρούμενοι».