Υδρόγειος Ασφαλιστική: Το οικονομικό αποτύπωμα και η επένδυση στην “οικογένεια”

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Το οικονομικό αποτύπωμα και η επένδυση στην “οικογένεια”
Περαιτέρω αύξηση των παραγωγικών αποτελεσμάτων το 2023 - 5η στην ασφάλιση οχημάτων και 3η στην ασφάλιση σκαφών.

Υπεραξία σε έναν τομέα που επενδύει και μέσω των προϊόντων της, την ελληνική οικογένεια, δημιουργεί η Υδρόγειος Ασφαλιστική που επέλεξε να συνδέσει την επέτειο των 50 ετών παρουσίας της στην αγορά με τη χρηματοδότηση μιας μεγάλης έρευνας για τον θεσμό της ελληνικής οικογένειας στη σύγχρονη κοινωνία παρουσιάζοντας χθες κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Η έρευνα διαπιστώνει μεταξύ άλλων κόπωση στον θεσμό του γάμου -κυρίως του θρησκευτικού και λιγότερο του πολιτικού- την ώρα που το Σύμφωνο Συμβίωσης κερδίζει έδαφος. Διαπιστώνει επίσης ότι το ημερολόγιο σύστασης της οικογένειας επαναπροσδιορίζεται και έχει μετατεθεί μετά την ηλικία των 30 ετών τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες ενώ ανά 1.000 κατοίκους στη χώρα σημειώνονται αναλογικά περίπου 5 γάμοι / 2 διαζύγια. Τα στοιχεία αυτά, όπως και το γεγονός ότι οι γυναίκες διστάζουν όλο και περισσότερο να προχωρήσουν στη γέννηση περισσότερων από δύο παιδιών -με την τάση τελευταίως να θέλει τα ζευγάρια να μένουν στο ένα παιδί- κρίνονται εξαιρετικά σημαντικά εν μέσω ανησυχιών για το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Μάλιστα η Υδρόγειος Ασφαλιστική έχει στη διάθεσή της και μια σειρά από δευτερογενή στοιχεία που μένει να αξιολογηθούν από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), την MRB και πανεπιστημιακούς φορείς που συνεργάστηκαν για την διεξαγωγή της έρευνας, προκειμένου να συνεισφέρουν στην λήψη πολιτικών αποφάσεων.

Η πρωτοβουλία της Υδρόγειος Ασφαλιστική να προσφέρει στην ανάπτυξη διαλόγου για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικογένειας έχει ειδικό βάρος αν ληφθεί υπόψη ότι είναι μια εταιρεία που περνά στη 2η πεντηκονταετία της πορείας της διατηρώντας οικογενειακό χαρακτήρα. Το θέμα αυτό σχολιάστηκε χθες από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση αλλά και από τη διοίκηση της ασφαλιστικής εταιρείας, τον Αναστάσιο Κασκαρέλη, ιδρυτή και πρόεδρο και τον Παύλο Κασκαρέλη, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο.

Το οικονομικό αποτύπωμα

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν, η Υδρόγειος Ασφαλιστική ενισχύει την παρουσία της στην αγορά και σήμερα απασχολεί σχεδόν 250 εργαζόμενους στην Ελλάδα και άλλους 100 στην Κύπρο, συνεργάζεται με 2.000 Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές και έχει πελατολόγιο 500 χιλ. ασφαλισμένων.

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική κατέχει την 10η θέση στις ασφαλίσεις κατά ζημιών και την 5η θέση σε ασφαλισμένο στόλο με 455 χιλ. οχήματα. Το ενεργητικό της ανέρχεται σε 232,3 εκατ. ευρώ, με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, όπως αποτυπώνεται στον δείκτη SCR Ratio, 182,8%. Παρά τις προκλήσεις το 2022 πέτυχε ανάπτυξη πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς, ήτοι αύξηση 5%, με παραγωγή ασφαλίστρων 89,4 εκατ. ευρώ και με σημαντική αύξηση στις ασφαλίσεις περιουσίας και υγείας όπου χτίζει σημαντικό μερίδιο αλλά και στην ασφάλιση σκαφών, όπου εδραιώνεται μεταξύ των τριών πρώτων παικτών στην αγορά.

Περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της Υδρόγειος Ασφαλιστική δείχνουν τα στοιχεία για το 2023, σύμφωνα με τον κ. Π.Κασκαρέλη, που αναφέρθηκε σε περαιτέρω αύξηση των παραγωγικών αποτελεσμάτων της τάξης του 6% και 17% στους κλάδους εκτός οχημάτων. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία διευρύνει την προϊοντική της γκάμα και υιοθετεί τα νέα ψηφιακά μοντέλα λειτουργίας. Τόνισε δε ότι η ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας της εταιρείας αποτελεί κινητήριο δύναμη ανάπτυξης και διαφοροποίησης, καθώς και καταλύτη για την ικανοποίηση και την αναβαθμισμένη εμπειρία ασφαλισμένων και συνεργατών της.