Η βίλα που προκάλεσε «σεισμό» στους Podemos

Η βίλα που προκάλεσε «σεισμό» στους Podemos

Ο επικεφαλής του κόμματος καλεί τους υποστηρικτές του να επαναδιατυπώσουν ή να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του.

Το ηγετικό ζεύγος των Podemos, του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς της Ισπανίας, καλεί τους 500.000 υποστηρικτές της τρίτης σε μέγεθος πολιτικής δύναμης της χώρας να ψηφίσουν από σήμερα και μέχρι την Κυριακή για να επαναδιατυπώσουν ή να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό τους μετά την πολεμική που έχει προκαλέσει η αγορά της βίλας με πισίνα σε προάστιο της Μαδρίτης. Μία αγορά που κινδυνεύει να τους στοιχίσει ακριβά, ακόμη και στις κάλπες.

Οι κατηγορίες για υποκριτική στάση πέφτουν τις τελευταίες ημέρες σαν βροχή κατά του Πάμπλο Ιγκλέσιας και της Ιρένε Μοντέρο, οι οποίοι μόλις πριν από τρία χρόνια ισχυρίζονταν ότι εκπροσωπούν «τον λαό» απέναντι στην «ηγετική κάστα» πριν το κόμμα κάνει θριαμβευτική είσοδο στο ισπανικό κοινοβούλιο έχοντας εξασφαλίσει το 20% των ψήφων.

Τα αποτελέσματα του εσωτερικού δημοψηφίσματος θα γίνουν γνωστά στις 28 Μαΐου.

Μετά την αποκάλυψη από τον Τύπο της αγοράς της βίλας που έγινε στις αρχές του Μαΐου έναντι 600.000 ευρώ, το ζεύγος επιβεβαίωσε ότι έλαβε δάνειο ύψους 540.000 ευρώ 30ετούς διάρκειας για να αποκτήσει αυτήν την ιδιοκτησία στο Γκαλάπαγκαρ, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την Μαδρίτη.

«Γνωρίζουμε ότι πολλές ισπανικές οικογένειες, ακόμη και με δύο μισθούς, δεν μπορούν να πάρουν τέτοιο δάνειο» και «για τον λόγο αυτόν είναι τόσο σημαντικό για εμάς να υπερασπισθούμε αξιοπρεπείς μισθούς», δήλωσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας εξηγώντας ότι η βίλα αποκτήθηκε για να εξασφαλισθεί «κάποιος βαθμός ιδιωτικότητας» ώστε να μεγαλώσουν τα δίδυμα που περιμένουν.